Pomoć muzičaru
0

U humanitarnoj akciji u Sarajevu skuplja se novac za liječenje Gordana Dizdarevića Grka

B. T.
Građani mogu donirati ili kupiti stvari (Foto: I. Š./Klix.ba)
Građani mogu donirati ili kupiti stvari (Foto: I. Š./Klix.ba)
U Walter ego pubu u Kranjčevićevoj ulici u Sarajevu u toku je humanitarna aukcija na kojoj se skuplja novac za liječenje bh. muzičara Gordana Dizdarevića Grka. On se nalazi u Njemačkoj i potrebno mu je oko 52.000 eura za zahvate na vilici.

Na aukciji su ponuđene razne stvari . od starih ploča, instrumenata, garderobe, nakita... Građani mogu uzeti učešće doniranjem stvari ili njihovom kupovinom.

Događaj su podržale i pojedine Dizdarevićeve kolege muzičari, sportisti...Članovi Dubioza kolektiva tako su donirali svoju prepoznatljivu majicu, a Asmir Begović golmanske rukavice.

"Nadamo se da ćemo danas ovdje jednim dijelom doprinijeti u skupljanju novca”, kazala je Samra Kulo, jedna od organizatorica, pozvavši sve koji mogu uzeti učešće da se pridruže humanoj akciji.

Grk je prije nekoliko dana na Facebooku naveo da je konzilij ljekara donio je odluku da mu se desne polovina donje vilične kosti totalno amputira, te da se uzme komad kosti iz noge i ugradi kao implantat.

“Faktički da se rade dvije operacije odjednom i umjesto spominjanih 30.000 eura predračun za ovu operaciju je skoro duplo veći 52.600 eura", naveo je.

Dizdraveić je dodao da se sada osjeća dobro, iako prima intenzivnu terapiju. Također, naglasio je da je u potrazi za klinikama koje ovaj postupak rade za manje novca.

Oni koji mogu pomoći, mogu to učiniti i uplatama na račun.

Za uplate u konvertibilnim markama:

Samra Kulo de Brito

3387202592246724

Ili uplate iz inostranstva u eurima:

Belma Omanovic

IBAN : DE81 3705 0198 1930 3539 56

SWIFT : COLSDE33XXX