Sila Boga ne moli
16

Slijepi Banjalučanin ostaje i bez neuslovne barake u kojoj je živio

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Slijepi Banjalučanin Zoran Jorgić (50), koji već godinama živi u nehumanim uslovima i bez struje, narednih dana mogao bi se naći na ulici, jer baraka njegovog bivšeg preduzeća Rudi Čajevec u centru Banje Luke treba biti srušena.

Odluku o rušenju stare barake donijela je Administrativna služba grada Banja Luka, koja je od vlasnika zemljišta u pismenom rješenju zatražila da objekt bude uklonjen. "Naređuje se investitoru, Univerzitetu za poslovne studije Banja Luka, da u roku od 10 dana od dana prijema ovog rješenja poruši, odnosno ukloni, montažni objekt.

Ukoliko imenovani ne postupi kako je ovim rješenjem naređeno, uklanjanje ovog objekta izvršit će se drugim putem", navodi se u rješenju Odjeljenja za inspekcijske poslove Administrativne službe grada Banja Luka.

Naš portal je u februaru pisao kako u ovom dotrajalom i neuslovnom objektu već godinama živi slijepi Zoran Jorgić, koji je za Klix.ba danas rekao da će, prema svemu sudeći, završiti na ulici.

"Meni je ponuđeno da odem u starački dom, ali sam to odbio i sada ne znam šta će biti od svega", rekao nam je Jorgić. On ističe kako je stekao utisak da svi kojima se obraćao žele da što prije umre.

Podsjećamo, Jorgić je u Sarajevu zavšio školu za slijepe i slabovidne osobe, nakon čega se zaposlio na telefonskoj centrali u preduzeću Čajevec. Nakon gotovo tri decenije rada dobio je stan, koji mu je 2002. godine oduzet.

Ovaj slijepi Banjalučanin već godinama boravi u trošnoj baraci, gdje nema elementarne uslove za život, kao što su struja i grijanje, te se pita da li je u cijeloj priči slijep on ili oni koji trebaju vidjeti njegov problem.

Jorgić je zamolio sve koji mu na bilo kakav način mogu pomoći da ga kontaktiraju na broj telefona 065/569-714.