Humanitarne akcije
0

Sarajevo za Bihać: Dođite na Koševo i pomozite obnovu bolnice "Dr.Irfan Ljubijankić“

Piše: Edin Isanović
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
U nedjelju će se na stadionu "Asim Ferhatović Hase“ odigrati humanitarna utakmica između selekcije grada Sarajeva i Jedinstva iz Bihaća. Meč počinje u 19:00 sati. Sva prikupljena sredstva bit će donirana za obnovu bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić“ koja je nedavno uništena u požaru.

Za reprezentaciju glavnog grada BiH nastupat će nogometaši četiri sarajevska premijerligaša: Sarajeva, Željezničara, Olimpica i Slavije.

Sa klupe će ih voditi bh. stručnjak Kemo Alispahić koji je u svojoj karijeri trenirao Željezničar, Sarajevo i Jednistvo. Pomagat će mu Almir Seferović i Dragan Bjelica.

Kemo Alispahić,koji je trenutno na odmoru, za Klix.ba naglašava kako mu je velika čast što je dio ove priče.

"Uvijek se rado odazovem svim humanitarnim akcijama. Proveo sam lijepe trenutke u Jedinstvu iz Bihaća i imam mnogo prijatelja u tom gradu. Velika je čast biti dio ove priče“, istako je popularni Valter.

Nogometaši koji će odmjariti snage sa izabranicima Mehmeda Janjoša su: Abdihodžić (Sarajevo), Kjosevski (Željezničar), Puzigaća (Sarajevo), Lemez (Slavija) Dudo (Slavija), Merajić (Olimpic), Karamatić (Slavija), Jevtić (Sarajevo), Šehović, Gabela, Huseinspahić (Olimpic), Plakalo, Bilbija (Sarajevo), Kapić (Olimpic), Dudić i Radovanović (Slavija).

Tim sa Grbavice otputovao je danas na pripreme u Srbiju (već ranije dogovoren termin) pa će zbog toga nekoliko juniora Plavih dobiti priliku u ovom meču. Također, po jedan junior Vukova i Bordo tima učestvovat će u ovoj humanoj misiji.

Treba naglasiti da su aktuelni članovi našeg državnog nogometnog tima Edin Džeko i Senijad Ibričić, te bivši reprezentativac Muhamed Konjić kupovinom večeg broja ulaznica dali svoj doprinos u ovoj akciji. Utakmicu je podržao i Ibrahim Hasanbegović, predsjednik Komiteta za suđenje NSBiH koji je delegirao jedne od najboljih bh. sudija da vode ovaj okršaj. Sve u svemu očekuje se prisustvo nekoliko hiljada gledalac na našem najvećem stadionu.

Humanitarna utakmica "Sarajevo za Bihać, Sarajevo za bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić", čiji je organizator FK Sarajevo, počinje u 19 sati. Cijena ulaznice za sjevernu i južnu tribinu je 5 KM, dok cijena ulaznice za istočnu i zapadnu tribinu iznosi 10 KM. Ulaznice je moguće kupiti na svim ovlaštenim prodajnim mjestimaKupiKartu.ba širom Bosne i Hercegovine. Dođite na Koševo i pomozite u obnovi bolnice u Bihaću!