Humanitarne akcije
0

Pomozimo Sajjri Poljo da stane na noge i živi svoj život o kojem sanja

Piše: E. M.
Sajjra Poljo sa roditeljima
Sajjra Poljo sa roditeljima
Devetogodišnju Sajjru Poljo je krajem februara, dok se vraćala iz škole,  udarilo vozilo koje se kretalo brzinom 90 kilometara na sat. Nakon toga ljekari su bili iznenađeni da je ona uopće preživjela, ali ostala je u invalidskim kolicima. Prebrodila je teško vrijeme oporavka, no da bi ponovo prohodala potrebna joj je pomoć dobrih ljudi.

Uprkos tome što se nalazi u invalidskim kolicima, Sajjra je sretna djevojčica koja ide u školu i bori se za svoj život.

"Ja kao devetogodišnja djevojčica sam odlučila da se borim, da ustanem, jer čitav život je ispred mene. Želim da hodam,da se igram, da živim. Ja se borim, vježbam, često i zaplačem, jer nije mi lako", napisala je Sajjra na grupi koja je napravljena za njenu pomoć.

Sajjri je preostala još samo borba sa povredom kičmene moždine koja ju je onesposobila. Za njeno dalje liječenje je potrebno 10.000 eura čime bi se platila presadnja matičnih ćelija.

"Bila je u teškoj politraumi, imala je povredu noge i karlice, kontuziju mozga i to je sve završeno prije tri ili četiri mjeseca. Sada radimo na tome da ode na presađivanje matičnih ćelija, da je pokušamo tako  vratiti na noge", kazao je za Klix.ba Sajjrin otac Mirsad.

Mirsad je još dodao da je Sajjra redovna učenica u školi te da odsustvuje samo ponekad kada treba prisustvovati fizikalnim terapijama.

U Zenici će biti organizovan niz humanitarnih akcija kao što su "Kafa za Sajjru Poljo" u Hennessy Lounge and Pubu, humanitarni koncert te prodaja kalendara sa crtežima koje je Sajjra nacrtala i iskoristila svoj talenat s obzirom na to da odlično crta.

NAČIN I UPUTSTVO ZA UPLATU NOVCA IZ DRUGE DRŽAVE NA DEVIZNI RAČUN OTVOREN U IKB DD ZENICA

Prima: INVESTICIONO-KOMERCIJALNA BANKA DD ZENICA, BIH Ime i Prezime: Sajjra Poljo IBAN: BA391340130500013051 SWIFT: IKBZBA2X Uplate na tekući račun: 134-010-01399592-86 Na ime: Sajjra Poljo Kontakt telefon roditelja: 0038761/019-800; 0038762/326-123

Humanitarni broj: 090 291 017