Humanitarne akcije
1.6k

Mladom fudbaleru Muhammedu Kulaliću potrebna je naša pomoć u utakmici za život

Klix.ba
Muhamed Kulalić (Foto: Facebook)
Muhamed Kulalić (Foto: Facebook)
Zeničaninu, vrhunskom fudbaleru, Muhammedu Kulaliću hitno je potrebna pomoć dobrih ljudi kako bi ovaj put odigrao utakmicu za život i pobjedio svoju tešku bolest - karcinom limfnih žlijezda.

Osamnaestogodišnjem Muhammedu Kulaliću dijagnosticiran je karcinom limfnih žlijezda, a ovih dana se nalazi u liječenju u Njemačkoj gdje mu je za nastavak liječenja potrebno 50.000 KM, koje njegova porodica nije u stanju prikupiti. Jedan dio troškova Muhamedovog liječenja je pokriven, ali za njegovu pobjedu u utakmici života potrebna mu je pomoć dobrih ljudi.

Podršku ovom mladom Zeničaninu dali su i bh. reprezentativci kojima se Kulalić divio i o kojima je maštao da će jednog dana postati njegovi saigrači u plavo-žutom dresu.

Kulalić je svoju fudbalsku karijeru počeo u Školi fudbala "Tempo Sport", a zatim prelazi u FK Sarajevo gdje je igrao u pionirskoj i kadetskoj selekciji. Svoje nogometne sposobnosti je pokazao i u pionirskoj reprezentaciji, igrao je i za juniorsku selekciju Čelika, a posljednji tim za koji je nastupao je Offenbach.

Kulalićevi suigrači u utakmici za život možete biti i vi! Sredstva se mogu uplatiti na račun:

Kulalić Muhammed Sparkasse Bochum BIC: WELADED1BOC IBAN: DE14 4305 0001 0100 0800 76

Uplate iz Bosne i Hercegovine na ime Zijad Kulalić (Muhammedov otac): broj računa za uplate na racun u BiH je: 3385 8025 1072 4987 Unicredit Bank Zenica, a porodicu direktno možete kontaktirati na broj 0049 152 07619721.