Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Što je sa milijunima maraka predviđenih proračunom za elementarne nepogode, što je sa novcem iz donacija sa vana, šta je sa kreditima koji su se podigli pod "povoljnim uvjetima" za postradale u poplavama i sanaciju objekata, što je sa projektima sanacije pojedinih područja za koje je EU spremna dati nepovratna novčana sredstva... Svi građani BiH uključujući i penzionere/umirovljenike pomagali su i iz mirovina i plaća uposlenih se uzimala novčana sredstva u višemilijunskom iznosu... Šta sada radi Parlament Federacije ili Parlament BiH, kroje kadrovsku politiku umjesto da se svi odreda odreknu po pola svoje plaće i uz to iznađu sredstva za urgentnu pomoć u sanaciji objekata, ali i sređivanju korita vodotoka da bi se buduće poplave ograničile po prohvatu i šteti. Gdje je sad CZ i što rade gospoda u svojim toplim kancelarijama. Opet se prosjači od naroda da pomogne, a guzice se ne mrdaju da nešto poduzmu i sustavno riješe ovo teško humanitarno pitanje. Afidersum.
Poznajem covjeka koji je skupljao pomoc preko Batkove emisije na radiju,preko BH_Telecom a,36.ooo km potrebno za operaciju kcerke koljena da operise da ide u Austriju jer je ta aperacija jedino u Austriji uspjesna,uglavnom nekako su ta sredstva preusmjerena na Kosovo I tu je i operisala koljena,naravno sada joj prijete invalidska kolica.
Samo lično pomagati, nikakve otganizacije,to je čista prevara i lopovluk
na kamionima koji su vozili pomoć pisalo je od SDA nedam više, na početku sam dao i previše dok su drugi to moje i od drugih koristili u svoje reklame.........
Dalo se čak i previše,što u novcu,što u stvarima a sad gdje je to sve pitajte političarske elite.
Lijepo je pomoći nekome, ali u ovom slučaju pomažete nesposobnoj vlasti koja je pokupila silne donacije i obavezna je ljudima obnoviti kuće. Ove razne NVO koje u konkretnom slučaju pomažu svjesno ili nesvjesno pomažu krpljenje budžetskih rupa. Osim toga treba pozvati na odgovornost raznorazne NVO i samozvane humanitarce koji su samoinicijativno organizovali čišćenje u poplavljenim područjima. Pouzdano znam za jedan smrtni slučaj u Doboju ( mišja groznica), momka koji nije iz RS a učestvovao u čišćenju. U normalnoj državi sve bi bilo zatvoreno i pod sanitetskim i veterinarskim nadzorom.
"otvorena mreza" Pa sta kome upadne lol...
Pomozite lično onima kojima je pomoć potrebna, manite se organizacija i posrednika...