Brisel
0

Diplomatska predstavništva BiH obezbjedila 11 hiljada eura na Bazaru

Klix.ba
Misija Bosne i Hercegovine pri NATO-u u Briselu obavijestila je Ministarstvo vanjskih poslova BiH da su udruženja građana "Budućnost" za žrtve porodičnog nasilja iz Modriče i "Srce" za djecu oboljelu od raka iz Sarajeva za svoje projekte dobili sredstva od preko 11 hiljada eura.

Donirana sredstva su dodijeljena iz fonda koji je formiran prihodima Humanitarnog NATO bazara na kojem su učestvovale ambasade i misije akreditovane u Briselu.

Misija BiH pri NATO-u, Ambasada BiH u Briselu i Misija BiH pri EU učestvovale su na ovogodišnjem Humanitarnom NATO bazaru u Briselu, koji je održan 17. i 18. novembra 2012. godine, gdje su prodajom proizvoda iz BiH prikupili oko 2500 eura namijenjenih za humanitarne svrhe, a koja su uvrštena u zajednički fond Bazara iz kojeg je vršena raspodjela sredstava.

Bazar je održan pod pokroviteljstvom supruge Generalnog sekretara NATO-a Anne-Mette Rasmussen i predsjedavajućeg Vojnog komiteta NATO-a generala Knuda Bartelsa, a svoj doprinos su dali mnogobrojni donatori i predstavnici 37 zemalja učesnica Bazara.

U saradanji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH i Agencijom za certificiranje halal kvalitete BiH, štand Bosne i Hercegovine na Bazaru bio je obogaćen tradicionalnom hranom, pićem i drugim proizvodima iz Bosne i Hercegovine. U restoranskom dijelu Bazara pripremani su i bosanski ćevapi.

Svoj doprinos su dale kompanije iz BiH i to: "Ekor Komerc" d.o.o. iz Zenice, "Alma Ras" iz Olova, "Klas" iz Sarajeva, Vinarija "Carski Vinogradi" HP Investing d.o.o. iz Mostara i "Podrum Grge Vasilja" iz Međugorja, "Vispak" iz Visokog, "Megle" iz Bihaća, "Krin" d.o.o. iz Zenice, "Faveda" d.o.o. iz Sarajeva i "Velnet Trade" iz Sarajeva.