Humanitarne akcije
132

Budimo humani, spasimo život Almedini Omerović

SRNA
Almedina Omerović
Almedina Omerović
Dvadesetčetvorogodišnjoj Almedini Omerović iz Kotor-Varoša potrebna je pomoć humanih ljudi da bi prikupila 68.000 eura za transplantaciju bubrega i pankreasa na klinici u Padovi.

Sugrađani Omerovićeve pokrenut će niz manifestacija s ciljem prikupljanja novca, a mole i humane ljude iz drugih gradova da im se pridruže u ovim akcijama.

Svi koji žele novčano da pomognu mogu uplatiti novac na račun kod Raiffeisen Bank /BA391613000053539496,SWIFT CODE RZBABA2S/ ili pozvati telefonom na 065/ 894-972.

Omerovićeva od šeste godine boluje od dijabetesa koji joj je vremenom teško oštetio bubrege, tako da je svakodnevno prinuđena na peritonealnu dijalizu koja nije dugoročno rješenje.

U toku skoro dvije decenije borbe sa dijabetesom Almedina je prošla mukotrpan period. Do 14. godine je dijabetes nekako i držala pod kontrolom, ali je posljednjih godina ta bolest potpuno uništila njene bubrege.

Almedina je student treće godine Poljoprivrednog fakulteta u Banjoj Luci, sa bratom i sestrom srednjoškolcima kao podstanar živi u neuslovnoj kućici u gradu, dok su joj majka i otac u Šipragama. I njena majka boluje od dijabetesa, a otac je povremeno zaposlen kao majstor.

Čitavo svoje djetinjstvo i ranu mladost Almedina je provela po bolnicama. Sada je prinuđena da u kućnim uslovima sama sebi daje takozvanu peritonealnu dijalizu.

Almedina je u kontaktu sa ljekarima te klinike i očekuje poziv za prvi pregled, nakon čega treba da je stave na listu čekanja. Čekanje ne bi trebalo da traje duže od nekoliko mjeseci, nakon čega bi uslijedila operacija.

Almedina i njeni roditelji novac za transplataciju nemaju, pa je svaka pomoć je dobrodošla.