Humanitarna akcija
330

Apel iz Goražda: Teško oboljelom Almiru Tutiću neophodno 10.000 KM za nabavku lijekova

E. A.
Humanitarno udruženje "Svjetlo grada" iz Goražda pokrenulo je akciju prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu neophodnih lijekova teško oboljelom sugrađaninu Almiru Tutiću.

Almiru je hitno potreban lijek Obinutuzumab, neophodan za nastavak liječenja imunoterapije održavanja. Humanitarno udruženje Svjetlo grada u akciji prikupljanja pomoći nastoji obezbjediti 10 000 maraka neophodnih za kupovinu četiri kutije lijeka koje bi Almiru bile dovoljne do maja naredne godine kada će se podvrgnuti novim pregledima.

Naime, Almir Tutić je prije tri godine teško obolio i od 2020. godine izložen je brojnim ispitivanjima, terapijama i tretmanima. Boluje od raka limfnih čvorova i raka krvi. I pored činjenice da mu se stanje u određenom periodu popravilo, nedavno se bolest ponovo vratila. Porodica je do danas lijekove nabavljala vlastitim sredstvima te uz pomoć Fonda solidarnosti. Međutim, kako navode u udruženju zbog vrlo teških okolnosti u ovom trenutku Almiru je neophodna pomoć svih koji to mogu učiniti, te podsjećaju da je riječ o ocu malenog dječaka kojeg je dobio nakon 15 godina braka.

"Prinuđeni smo pokrenuti ponovo akciju za Almira, za nabavku lijeka koji mu život znači. Svaki sat nam je bitan", poručili su iz ovog humanitarnog udruženja.

Svi koji žele učestvovati u akciji mogu se obratiti volonterima udruženja, ili novac ubaciti u humanitarne kutije udruženja postavljene u gotovo svim objektima u Goraždu.

U akciji možete učestvovati uplatom na žiro račun Udruženja broj: 1415255320023297, otvoren u BBI banci ili putem Paypal računa Udruženja: https://www.paypal.com/paypalme/svjetlograda

Sa naznakom: ZA ALMIRA