Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ima i ovog kod nas u rogatici :D
sadce obraca fahrutin da spasava i stoo treba i netreba
Dok je Tito bio živ, nije ni lavine bilo.
Pazite se privatnici ..
Luna...jel volis valove po stomaku ?
Poplave...lavine...klizišta..
Kad se vec objavi ovakav clanak, posto smo mi okruzeni planinama i ljudi svakodnevno idu na iste onda objavite neki video ili nesto slicno koji pokazuje kako se snaci u takvoj situaciji. Npr. eto ja sam nedavno gledala da kad se pokrene lavina a vi se nadjete u toj situaciji treba "plivati" kroz snijeg pokusati naravno lezeci izvesti nesto i ako mozete kad vas snijeg zatrpa izbaciti jednu ruku kroz da vas spasioci lakse primjete.
mudrice mala...
Ova "uputstva" su totalna glupost. Lavina je toliko snažna čovjek u njoj ne može apsolutno ništa osim nadati se najboljem - isto uputstvo tipa "šta raditi kada se s vašim tijelom igra čopor bijesnih tigrova". Neki doduše kažu da se u lavini može "plivati", ali to navodno vrijedi samo za veoma rijetke kombinacije uslova (nagib padine, konzistencija i dubina snijega itd.). Mama mi je jednom pričala kako ju je zatekla skroz mala lavina nekad davno u Tatrama (nije je zatrpala, samo sbacila niz padinu) i rekla je da ti prvo nestane tlo ispod nogu, onda ništa nevidiš i nemaš pojma šta se dešava, i na kraju vidiš da si na nekom skroz drugom mjestu i osjećaš se kao da te upravo premlatila ekipa pijanih rudara. Da nešto svjesno radiš u toj situaciji je naučna fantastika.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)