Komentari (148)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kalendar ulaska ostatka balkanskih zemalja u EU: 1. Crna Gora - 2020.godine 2. Srbija - 2022.godine 3. Makedonija (nakon što riješi spor oko imena sa Grčkom) - 2025.godine 4. Albanija - 2030.godine 5. Kosovo (nakon priznanja nezavisnosti od strane Srbije) - 2050.godine 6. Bosna i Hercegovina (nakon još jednog rata za očuvanje njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta) - 2245.godine po Hidžri, ili što bi rekli stari Latini: "Ad calendas Graecas" (Kad na vrbi rodi grožđe)
svaka čast brate! :D bas sam se ismijo!
za one koji ne znaju po hidzri je danas 1435. godina, tek pocela
ma ebo EU...
Adolfe, zaboravio si konstitutivnog Sokola Čovića :)
Fildžan, sam tvoj nick mi govori šta tebi odgovara u BiH, a taj što je to zagovarao, obećavao je da ćemo jesti zlatnim kašikama, a vidiš gdje smo sad :)
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ako ovako nastavimo, nadam se da će moji praunučići doživjeti to!
hahhhaaha cim im neko spomene balkan muka im dodje... odmah pomisle svi da je to "evropski bliski istok". nedavno je je jedna austrijanka pitala mog druga koji je nedavno otisao tamo da li je u bih jos uvijek rat?
ući ćemou eu kad bude gay parada u sarajevu.
. I BABA BiH se HEBALA DA MOZE !!! .
ko kaže da ne može....? može i to dvaput, baba od 45 godina...
Hvala mi nismo zainteresovani.Mi od svog naroda imamo jos za pokrasti i oteti.Ako udjemo u vasu EU bit ce nam vezane ruke.Mi bi jos da krademo,hvala vama ,ne pozuruj te nas.
Bosna nikad! hahahahah
---KADA SE NAFTA BUDE EKSPLOATISALA 2015 GODINE...NEČEMO SE MOĆI OTETI IZ RALJA EU...ŠTO ZNAČI DA ĆE NAS SILOM UVESTI U UNIJU ,BEZ OBZIRA ŠTO MI TO NE ŽELIMO ,A SAD NA SKO KONDOM KAKAV NAVLAČE U TU UNIJU KO DA JE ONAJ GARANT NAŠEG USPJEHA...AKO ZAPAD -GARANT DAYTONA KAŽE DA SMO U UNIJI ,U ŠTO SUMNJAM DA NEĆE ,ĐABA MI OVDJE TARLAHAMO NEKU PRIČU...SAMO NAM OSTAJE DA SE POBUNIMO I BUDEMO SVOJI KADA NAM BUDU MASLALI TE ŠATRE SVOJE O UNIJI...MA VOZDRA
Ma nemoj ti meni " kad ce sve balkanske zemlje u EU" ___ BOSNA I HERCEGOVINA NIKAD :(
bih će ući u uniju kad riješi nacionalna pitanja i federalizira se na osnovu etničkih principa kao i sve druge iole uspješne višenacionalne države, tek tada se može očekivati dogovor i rješavanje ostalih pitanja, koja su važna za pristup uniji, do tada treba biti strpljiv...
Bosni i Hercegovini bi bilo najpametnije da traži neku alternativnu uniju, recimo da pokuša osnovati "Uniju nesvrstanih" sa Kosovom i Zanzibarom, to bi bilo sasvim na nivou, jer bolje bilo kakva unija od nikakve unije. Teritorijale granice nas ne moraju povezivati. Neka nas vežu srca. Pusa za Zanzibar.
Kažem ti, Zanzibar.
Ja znam da BiH neće ući u tu famoznu EU sve dok postoji RS, genocidna tvorevina nastala na ratnim zločinima najveće kategorije. Takvu bruku i sramotu oni to neće dozvoliti. Ostalima neka je sretno i neka uđu što prije.
A sto je ne bi dozvolili,pa oni su je nama i skrojili.
Obecanje-ludom radovanje. BIH zivi od donacija, kome treba takva zemlja? Europska Palestina, bas lijepo... O korupciji i nefunkcionalnosti ustanova, nepostivanju zakona, korupciji ne mora se ni govoriti. BIH za 50-tak godina najmanje kad bude spremna za ulazak ona nece vise ni postojati. Osim toga mnogim zemljama je eu donio vise zla nego dobra, Spanjolska, Portugal, Grcka, Slovenija, samo nekolicina je uspjela izvuci korisno od ulaska,samo zamislite kako bi se tek BIH provela...
@deleted Sve si rekla u drugoj recenici!.Sve. Vecina ovih juznih naroda-zemalja su polijeni i to je fakat. Vecina ocekuje da ce ,kad bi sutra usli u EU neko im nasao posao,dao bolji stan,bolje zdravstvo,pravo itd. U Grckoj su i pored krize ,uzasne krize tek prije desetak dana ukinuli odredbi da sluzbenici koji koriste kompjuter xy sati sedmicno IMA pravo na dan godisnjeg odmora?! Kad to izostane onda j...o EU. Samo od uvodjenja miliona pravila,prava,standarda imali bi neprocjenjivu korist.
Nikad a mozda ni tad...koga bi Slovenci i Hrvati provocirali i ponizavali na granicama da Bosna itd udju u EU? :D
mi u EU ulazimo 2014. godine ali hidžretske, a 2014. po gregorijanskom kalendaru ulazimo u Brazil :))))
Burazeru i to je ovoj nasoj sirotinji i puno vaznije od tamo neke EU. Barem jednom dijelu sirotinje,onaj drugi dio sirotinje nece imati za koga da navija u Brazilu:-) :-) :-) :-)
Haha! Najjači su mi ovi što prepotentno filozofiraju da nama ne treba EU jer imamo resurse i radnu snagu - to kao druge zemlje nemaju resursa i ljudi??? Eto samo kod nas ima šuma, vode i ruda, sunca i naroda, a drugi to nemaju? Pa gdje to drvo ne raste i nema vode? Svi imaju radnika i to pet puta obrazovanijih i radišnijih. Norveška i Švica nisu u EU jer bi trenutno više uplaćivale u eu budžet nego što bi povlačile sredstava i to im je jasno, stoga NEMA USPOREDBE s njima. Ostanemo li okruženi eu-om (što je vrlo vjerojatno) i shengenskim zidom, izolirani i s ograničenim izvozom u eu zemlje, jao ti ga nama! Uostalom, naša sposobnost se vidi kako smo sproveli sprdačinu od popisa i kako efikasno rješavamo sejdić/finci... Šutite bosancherosi i ercegovci - da vas ko ne čuje!
Što bi rekla Svetlana Cenić, jadna je ona država koja se hvali i busa u prsa sa svojim prirodnim resursima. Ja ne znam nijednu ekonomski snažnu državu koja je svoj prosperitet izgradila samo na prirodnim bogatstvima kao što su drvo, ugalj, voda, itd., osim nafte i plina, jer su to najtraženiji resursi na tržištu u svijetu. Pa Švica nije Švica zbog izvorske vode sa Alpa, nego zbog razvijenih tercijernih i kvartalnih djelatnosti (usluge, trgovina, bankarstvo, inovacije, farmacija, tehnologija, informacioni sektor, finansije, itd.), tako da se tu u potpunosti slažem s tobom.
Prazne price nasih vrlo mudrih politicara,koji na taj nacin narodu baca koscice da narod ima sta glodzati i da im ne skacu po stolovima dok oni objedaju.