Važan jubilej
3

Emitovano 3.000-to izdanje "Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem"

M. G.
Foto: Face TV
Foto: Face TV
Večeras se emitiralo 3000. izdanje "Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem", a tom prigodom organizovan je i vatromet.

"Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem" u više je navrata mijenjao svoj "dom".

"Sve je počelo na javnom servisu BiH, a do 2009. godine ste ovu emisiju mogli gledati na Hayat TV, kao i na nekadašnjoj TV1. Želja za neovisnošću bila je neutaživa, pa je 15. januara 2012. godine osnovana Face TV. 'Centralni dnevnik' je tako, i u tehničkom producentskom dijelu, postao neovisan u cijelosti. Statistički podaci pokazuju da je 'Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem' najgledanija emisija u BiH, a među najgledanijim je i u Evropi i svijetu", saopćeno je iz ove TV kuće.

Kako su rekli, Face TV je medij kojem se vjeruje.

"O 'Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem' govori se u BiH, regiji, svim zemljama svijeta... Svi znaju da petkom i subotom, u 18.45 sati, počinje emitiranje najeksluzivnijih gostovanja, vijesti i bespoštedno otkrivanje svih afera", dodaju.

Jedanaest godina ekskluziviteta: Retrospektiva FACE-ovog programa

"Face je proslavila svoj jedanaesti rođendan u januaru ove godine, a kroz decenijski rad našim smo gledateljima donosili najaktuelnije vijesti u vezi sa historijskim dešavanjima, ekskluzivne, svjetske intervjue, live izvještavanje iz haške sudnice – pratili smo presude ratnim zločincima... Također, pratili smo historijski uspjeh bh. nogometnih Zmajeva", naglašavaju

Istakli su da, kako kažu, "unatoč pritiscima, prijetnjama, napadima Face TV nije odustala" i da je njihov izbor uvijek biti na strani građana.

Hadžifejzovićevo historijsko izvještavanje: "Ovo je rat!"

"2. aprila 1992. godine počela su ratna dešavanja na prostoru BiH, a Senad Hadžifejzović i njegovo javljanje iz 'Dnevnika' mnogima je podsjetnik na te dane. On je tada izrekao čuvenu rečenicu: 'Nije ozvaničen, nije objavljen i vodi se, zasad, na ograničenim teritorijama i specijalnim metodama, ali možemo slobodno reći: ovo je već rat!'

Face u Brazilu

"Face je bodrio nogometne Zmajeve; pratili smo njihov plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Ekskluzivni intervjui sa Angelinom Jolie i Morganom Freemanom. Za Face su govorile holivudske zvijezde A-liste – poznata glumica Angelina Jolie i legendarni glumac Morgan Freeman", ističu.

Hadžifejzović pitao Vučića: “Jesi li pucao na Sarajevo?”

"Historijski intervju sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem izazvao je veliku pažnju javnosti, pogotovo zbog direktnog pitanja koje mu je uputio Senad Hadžifejzović", navedeno je u saopćenju.