Naveli kontakt telefone
73

Bh. ambasada u Norveškoj: Pomoći ćemo putnicima u tranzitu

A. B.
Ambasada BiH u Norveškoj se oglasila povodom pandemije koronavirusa rekavši kako stoje na raspolaganju svim putnicima u tranzitu s obzirom na to da će sutra biti skoro potpuno zatvoren aviosaobraćaj u ovoj državi.

Kako su naveli, većina ambasada u Oslu je zatvorena ili radi smanjenim kapacitetom, čak i online, ali ne u direktnom kontaktu sa strankama.

Zbog toga je ambasada BiH u Norveškoj osigurala brojeve telefona putem kojih im se mogu obratiti svi putnici koji imaju poteškoće prilikom tranzita:

+47 22 54 09 60 ili +47 22 54 09 61

"Želim naglasiti da je naša ambasada u Oslu za vas otvorena puno radno vrijeme kao i uobičajenim okolnostima bez ikakvih restrikcija. Stojimo vam na usluzi, tu smo za vas i dat ćemo sve od sebe da vam pomognemo što je moguće bolje", rekao je ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević.

Do sada je u Norveškoj koronavirusom zaraženo 1.205 osoba, a troje preminulo. Od 12. do 26. marta u ovoj državi su zatvorene sve obrazovne ustanove, ugostiteljski objekti i odgođene sve društvene i kulturne manifestacije.

Najveće restrikcije uvedene su na aerodromu u Oslu gdje će svi putnici koji planiraju privremeno boraviti u Norveškoj biti vraćeni na polazne destinacije ili će biti smješteni u karantin 14 dana. S druge strane, njeni državljani će odmah po dolasku ići u karantin čak iako nisu pozitivni na koronavirus.