Travnik
0

Željko Škulj pretučen nasmrt, uhapšeni sudionici tuče

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Četrdesetjednogodišnji Željko Škulj iz mjesta Potkraj u opštini Travnik preminuo je na hirurškom odjeljenju Kantonalne bolnice u Travniku, nakon zadobijenih povreda u tuči, saznaje Srna.

Po nalogu Kantonalnog tužioca danas će na odjeljenju patologije travničke bolnice biti obavljena obdukcija.

U saopštenju MUP-a Srednjobosanskog kantona navodi se da se tuča između više lica, u kojoj je učestvovao i Ž. Š, dogodila sinoć oko 22.00 sati u mjestu Potkraj kod Travnika. 

Povrijeđenom Ž. Š. je nakon tuče ljekarska pomoć ukazana u Kantonalnoj bolnici Travnik, gdje je preminuo oko 23.30 sati.

Policija Srednjobosanskog kantona uhapsila je četiri učesnika tuče. Srna sazanaje da sa su danas uhapšeni Nikica Lučić Jozak /36/, Nihad Zahirović /42/, Ivica Dramac /40/ i Marko Slipčević /27/.

Srna nezvanično saznaje da su se obje tuče dogodile u kući Nikice Lučića Jozaka, koji u prizemlju porodične kuće u mjestu Potkraj kod Travnika ima ugostiteljski objekat.

Prema informacijama kantonalnog MUP-a, nakon prve tuče Ivica Dramac zvani Ićo zatražio je ljekarsku pomoć u travničkoj bolnici, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.