Crna hronika
0

Zbog ubistva kick boksera u Trebinju pritvoren sudijin sin

Piše: E. F.
Marko Đerić
Marko Đerić
Darko Pikula (29) iz Trebinja, šef Kabineta trebinjskog gradonačelnika Slavka Vučurevića i sin tamošnjeg sudije pritvoren je jer ga se sumnjiči da je podstrekao Radovana Andrića (19) i Miljana Ratkovića (29) da ubiju sugrađanina, kick boksera Marka Đerića.

Pikula je sin sudije Okružnog suda u Trebinju Milosava Pikule, zbog čega je saslušan u Okružnom sudu u Banjoj Luci gdje mu je i određen jednomjesečni pritvor.

"Pritvor je osumnjičenom određen zbog bojazni da će utjecati na svjedoke ili uništiti dokaze, kao i zbog bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu moglo prouzrokovati remećenje javnog reda i mira", kazao je postupajući sudija.

Prema nezvaničnim informacijama, Pikula se posvađao s Đerićem nekoliko dana prije njegovog ubistva.

"Poslije toga je pričao da će ga ubiti. Sukob je izbio ispred noćnog kluba Merlot gdje je Đerić radio kao izbacivač. Sve je počelo kada Đerić navodno nije dozvolio ulaz u klub Pikuli i njegovoj djevojci, koju je i odgurno i udario u grudi. Tada su se potukli. Nakon tog sukoba Pikula je danima pričao da će ubiti Đerića i s njim završiti", kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je policija istragom došla do saznanja da bi Pikula zaista mogao biti umiješan u ovo ubistvo.

"Kako su otkrivani učesnici u ovom događaju policija je sve više dolazila do indicija i dokaza o umješanosti Pikule. Utvrđeno je da je njega jedne prilike šurjak pitao "ko je taj što vas je napao, da mu pokažemo da se ne smije igrati s nama", a Pikula mu je rekao "Nemoj me s**bavati, bit će noćas riješeno". Taj razgovor se odigrao dan prije Đerićevog ubistva", kazao je izvor blizak istrazi.

Osim Pikule, za ubistvo Đerića osumnjičeni su Andrić (19) i Ratković (29) iz Trebinja koji su navodno direktni izvršioci ovog djela.