Obavljena obdukcija
0

Vozač autobusa preminuo uslijed udarca u glavu i grudi

FENA
Foto: FTV
Foto: FTV
Vozač autobusa "Autoprevoza“ Banja Luka Velibor Janković podlegao je teškim povredama glave i grudnog koša zadobijenim u saobraćajnoj nesreći kod Crne Rijeke kada su se sudarili autobus koji je on vozio i autobus hrvatskog "Croatia busa“.

"Rezultati obdukcije su pokazali da je Jankovićeva smrt nastupila nasilnim putem, uslijed traume glave i grudnog koša“, precizirala je Feni glasnogovornica banjalučkog Okružnog tužilaštva Maja Đaković-Vidović.

Velibor Janković dovezen je sinoć bez znakova života u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje banjalučkog Kliničkog centra. Preduzete su mjere reanimacije, koje pored maksimalnog angažovanja medicinskog tima nisu dale rezultate.

Okružno tužilaštvo Banja Luka naložio je da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kako bi se utvrdio uzrok ove teške saobraćajne nesreće koja se dogodila jučer oko 17 sati u mjestu Crna Rijeka na putu Banja Luka - Mrkonjić-Grad.

Do sudara je došlo na raskrsnici puteva prema Jajcu odnosno Mrkonjić-Gradu, autobus “Autoprevoza” kretao se iz pravca Mrkonjić-Grada prema Banjoj Luci, a autobus “Croatia busa” iz Banje Luke prema Jajcu.

Prema informacijama banjalučkog Okružnog tužilaštva, četrnaest osoba je u nesreći zadobilo povrede, a u Prijemnu hiruršku ambulantu Kliničkog centra Banja Luka dovezeno je ukupno 11 pacijenata.

Šest pacijenata je primljeno, četiri pacijenta su pregledana i nakon ukazane pomoći puštena na kućno liječenje, dok je jedna pacijentkinja odbila hospitalizaciju.

Vezani članci