MUP RS
0

Vlasnik firme koja je trebala slati radnike u Dubai ima lažni identitet

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Denis Čoković, vlasnik firme “Nahil” iz Banje Luke, koja je trebalo da šalje radnike na rad u Dubai, ima lažni identitet, utvrdila je entitetska policija.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a u srijedu je potvrđeno da su prije dva mjeseca poništili lične dokumente izdane na ime Denisa Čokovića te da je policija pokrenula istragu nakon prijava nekoliko osoba da su prevarene prilikom zapošljavanja u Ujedninjenim Arapskim Emiratima.

Utvrđeno je da je Denis Čoković ili osoba koja se tako predstavlja na osnovu falsifikovane dokumentacije iz Crne Gore upisana u matične knjige ureda u Kozarskoj Dubici.

"Policija je utvrdila da je na osnovu falsifikovane dokumentacije iz Crne Gore ta osoba kao Denis Čoković upisana u matične knjige ureda u Kozorskoj Dubici na osnovu kojih je u mjesecu decembru 2009. godine dobila lične dokumenta BiH od MUPRS-a, Policijske stanice Kozarska Dubica. Naime provjerama izvršenim putem Interpola, od MUP-a Republike Crne Gore MUPRS-a je obaviješten da osoba Denis Čoković ne prolazi kroz prijavno-odjavnu evidenciju u općini Bijelo Polje, odnosno da izvodi iz matičnih evidencija na osnovu kojih je pribavio dokumenta u BiH nisu vjerodostojni, lična karta broj 09FIC7302 i putna isprava broj A0037764", precizira policija RS-a.

Policija je 29. jula Okružnom tužilaštvu Banja Luka podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv N. N. osobe koja se predstavlja kao Denis Čoković zbog osnova sumnje da je u vremenskom periodu od 1. februara do 1. jula ove godine izvršila krivična djela: falsifikovanje isprava, prevara i poslovna prevara, a nanesena matarijalna šteta iznosi oko 200.000 KM.

U augustu ove godine MUPRS-a je poništio lične dokumente Denisa Čokovića i obvijestio Poreznu upravu i banke u kojima su otvoreni računi firme "Nahil", nakon čega je Volksbanka donijela odluku o privremenom zatvaranju poslovnog računa.

Istraga koju provodi policija RS-a u saradnji s nadležnim tužilaštvom o navedenom događaju i dalje je u toku.

Zanimljivo je da se Čoković ili osoba koja se tako predstavlja i dalje novinarima javlja na telefon, a sada tvrdi da je policijsko saznanje "prazna priča".

Najavljuje i dolazak u Banju Luku za 15 dana, gdje "Nahil" u Jevrejskoj ulici ima sjedište i gdje su primali prijave zainteresiranih građana za odlazak na rad u Emirate, uz davanje 800 maraka kako bi dobili taj posao.

Bila im je obećavana plaća od 2.000 do 6.000 dolara.