Crna hronika
54

Uskoro raspisivanje potjernice za sinom Hanke Paldum?

Piše: E. F.
Foto:Arhiv/Klix.ba
Foto:Arhiv/Klix.ba
Mirzad Brkić, sin Hanke Paldum, već mjesecima izbjegava pravdu, odnosno suđenje zbog udesa koji je pod utjecajem narkotičkih sredstava skrivio u januaru ove godine.

Naime, iako je uhapšen prije dva dana zbog posjedovanja heroina i oružja, na suđenje za udes koji je skrivio kada je udario tri pješakinje, nikada se nije javio.

Podsjećanja radi, Brkić je uhapšen i u januaru, pošto je upravljajući automobilom Nissan udario tri žene na trolejbuskom stajalištu u sarajevskom naselju Grbavica. Policija je tada potvrdila da je u Brkićevoj krvi prilikom testa na narkotike otkriveno prisustvo psihoaktivne supstance amfetamin.

U nesreći su povrijeđene Arijana Ž. (54), Ismeta K. (52) i Magbula Dž. (59).

Naime, protiv Brkića je 5. augusta ove godine podignuta optužnica i iako je na Općinskom sudu u Sarajevu bilo zakazano ročište za izjašnjavanje o krivnji u dva navrata, Brkić se nikada nije pojavio.

Udes koji je skrivio Brkić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Udes koji je skrivio Brkić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Kako nam je rečeno u Općinskom sudu u Sarajevu, oba puta bila je neuredna dostava poziva Brkiću, jer optuženi nije bio na prijavljenoj adresi. Sutkinja Galiba Katica, koja vodi ovaj predmet, naložila je i Sudskoj policiji privođenje optuženog, no, on nije pronađen.

Ukoliko se Brkić ne pojavi ni na narednom ročištu kako bi se izjasnio o krivnji, ili Sudska policija ne uspije realizovati njegovo hapšenje, postupajući sudija ima sve uvjete za raspisivanje potjernice.

Takvu potjernicu imali bi svi policajci te bi eventualno ponovno hapšenje Brkića rezultiralo i njegovim sigurnim pojavljivanjem na Sudu.