Raspisana potraga
10

Uhvaćen serijski provalnik koji je krao po Doboju

Klix.ba
Foto: MUP RS
Foto: MUP RS
Pripadnici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj, jučer su uhapsili S.M. s područja Doboja, na osnovu potrage koju je izdala Policijska stanica Modriča zbog sumnje da je krao na području ovog grada.

Za S.M. postoji osnov sumnje da je u prethodna dva mjeseca na području Doboja iz neozbjeđene garaže ukrao automobil Opel Zafira, a potom je provalio u porodičnu kuću čiji se vlasnici nalaze na radu u inostranstvu, odakle je ukrao alat i druge predmete za kućnu upotrebu.

Prilikom hapšenja kod osumnjičenog Dobojlije je pronađen i oduzet alat za lomljenje uloška cilindričnih brava, a sa kojim se pretpostavlja da je najvjerovatnije izvršavao krivična djela.

Za njega postoji i osnov sumnje da je krajem januara ove godine, na području općine Modriča provalio u tri porodične kuće, odakle je ukrao novac, telefon i druge predmete. Tokom januara izvršen je pretres na dvije lokacije i automobila koje koristi osumnjičeni, prilikom čega je pronađen i oduzet provalnički alat.

Osumnjičeni je danas uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima teška krađa i izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namijenjenih za izvršenje krivičnih djela predat Okružnom javnom tužilaštvu Doboj na dalje postupanje.