Crna hronika
0

Uhapšeni priznao da je unio naoružanje u Borik

SRNA
Osoba koja je uhapšena priznala je da je unijela naoružanje u dvoranu Borik u Banjoj Luci, ali policija još provjerava njegove motive i povezanost sa drugim licima, izjavila je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Mirna Šoja.
Pronađeno oružje u Boriku (Foto: Srna)
Pronađeno oružje u Boriku (Foto: Srna)
Prema njenim riječima, kriminalistička obrada nad ovom osobom je u toku i obavlja se uz nadzor i konsultaciju Tužilaštva BiH.
"Policija Republike Srpske  izvršila je i pretrese na više lokacija u Banjoj Luci", rekla je Šoja i dodala da su kao rezultat ovih aktivnosti pripadnici MUP-a juče uhapsili jednu osobu iz Banje Luke zbog sumnje da je počinila krivično djelo terorizma.

"U okviru aktivnosti koje pripadnici MUP-a Republike Srpske preduzimaju na rasvjetljavanju događaja od 8. januara, kada je dan prije održavanja Svečane akademije povodom Dana i krsne slave Srpske,  policija u sportskoj dvorani Borik u Banjaluci pronašla određenu količinu naoružanja, saslušan je veći broj osoba, od kojih je jedan broj podvrgnut i poligrafskom testiranju", dodala je Šoja.