Kalesija
0

Uhapšena osoba za kojom traga policija Trebinja

FENA
Jučer oko 12.30 sati na dionici magistralnog puta Tuzla – Zvornik, u Gornjoj Kalesiji, općina Kalesija, službenici policije su pokušali zaustaviti vozilo marke "VW transporter", kojim je upravljao D.J., rođen 1981. godine, a u kojem se kao saputnik nalazio A.J., rođen 1985., za kojim je Centar javne bezbjednosti Trebinje raspisao potragu.

Tom prilikom, vozač D.J. nije reagirao na znakove zaustavljanja, koje su mu davali službenici policije, te je skrenuo pored puta i potom pokušao fizički spriječiti službenike policije u pokušaju hapšenja A.J.. Zbog toga je, kako se navodi iz MUP-a TK i on lišen slobode, te su oba privedena u službene prostorije Policijske stanice Kalesija.

Prilikom pretresa navedenih osoba, kod A.J. je pronađena jedna manja vrećica sa sadržajem praškaste materije, kanap, šprica s iglom i manja kašika. Pronađeni predmeti će biti dostavljeni na vještačenje, a o događaju je obaviješten kantonalni tužilac. Potrebne mjere poduzet će službenici policije Policijske uprave Kalesija.