Akcija MUP-ova FBiH i RS-a
0

Uhapšena jedna osoba zbog piramidalnih prevara

SRNA/Sarajevo-x.com
U Prnjavoru je danas uhapšen muškarac koji se tereti za prevaru koju je udruženo provodio sa osobama iz Federacije BiH, navodeći građane da ulažu novac u navodne investicione fondove fiktivnih firmi.

Portparol MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja potvrdila je Srni da je u Prnjavoru uhapšena osoba sa inicijalima P. D., zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo prevare.

Policijski službenici Federalne uprave policije, u saradnji s kolegama iz MUP-a Republike Srpske sa ciljem otkrivanja krivičnih djela prevare, odnosno tzv. ''Piramidalnih prevara'' vrše pretrese na sedam lokacija u Bosni i Hercegovini. 

Istražitelji Sektora kriminalističke policije Federalne uprave policije pretresaju šest lokacija na području Federacije BiH (tri u Kantonu Sarajevo, dvije u Srednjobosanskom i jednu u Zeničko-dobojskom kantonu) u cilju prikupljanja materijalnih dokaza o počinjenju krivičnog djela prevara.

U kriminalističkoj obradi je šest osoba za koje se sumnja da su udruženo navodili građane da ulažu novac u navodne investicione fondove fiktivnih firmi.

Aktivnosti na terenu još traju, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.