Crna hronika
1

Uhapšen vozač koji je skrivio tragičnu saobraćajnu nesreću u Ljepunicama kod Tuzle

Piše: D. Brkić
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Službenici MUP-a TK uhapsili su dvadesetpetogodišnjeg A. D. koji je upravljao automobilom Fiat Brava, a sa kojim je izazvao tragičnu saobraćajnu nesreću u Ljepunicama kod Tuzle.

Naime, A. D. je u subotu oko 18:30 sati pri velikoj brzini udario u kolonu automobila koja se formirala zbog radova na putu.

U silovitom udaru poginuo je N. D. (19) iz Srebrenika koji je bio u automobilu Jetta 2, dok su povrijeđeni Z. D., S. H., D. E. i M. M.

"Vozač A. D. je priveden na kriminalističku obradu u službene prostorije MUP-a TK. Nakon toga predat ćemo ga u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK, a postupajući tužilac odlučit će o daljim mjerama", rečeno nam je u MUP-u TK.

Sumnja se kako je vozač A. D. bio u alkoholiziranom stanju i da je izazvao saobraćajnu nesreću zbog čega će odgovarati za krivično djelo protiv opšte sigurnosti.

Inače, do jutros se utvrđivao identitet nastradalog mladića jer je zajedno sa njim teško povrijeđen i njegov brat blizanac. Obojica su bila na zadnjem sjedištu automobila Jetta 2.