Povrijeđena u teškom stanju
0

Uhapšen pljačkaš koji je ranio Amelu Džindo

Sarajevo-x.com
Mjesto nesreće (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Mjesto nesreće (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Pljačkaš Č. K. koji je u sinoćnjoj pucnjavi ranio radnicu kladionice "Derby", Amelu Džindo, uhapšen je jutros i nad njim se vrši kriminalistička obrada, saznajemo u Tužilaštva Kantona Sarajevo. Amela Džindo je i dalje u veoma teškom stanju i smještena je na Klinici za anesteziju i reanimaciju.

Kako saznajemo od portparola KCUS-a Biljane Jandrić tokom operacije potrošeno je 14 doza krvi i šest doza plazme stoga se apeluje na sve građane koji su u mogućnosti da doniraju krv (krvne grupe 0+) da to i učine.

"Djevojka je i dalje životno ugrožena. Tokom operacije potrošene su sve zalihe krvi stoga apelujemo na sve građane koji su u mogućnosti da doniraju krv da to i učine u Zavodu za transfuziologiju", kazala je Biljana Jandrić za Sarajevo-x.com.

Napominjemo, sinoć su dva muškarca ušla u kladionicu "Derby" u sarajevskoj ulici Ciglanska i od radnice Amele Džindo zatražili novac. Nakon kraće rasprave radnica je pucala u jednog pljačkaša, maloljetnog Alen Makaša (1992. godište), koji je od zadobijenih povreda preminuo, dok je drugi pljačkaš pucao u nju nanijevši joj teške tjelesne povrede, a zatim pobjegao.

Pljačkaš, inicijala Č. K. rođen 1990. godine, je uhapšen jutros, i kako saznajemo od Jasmine Iftić, portparola Tužilaštva KS, nad njim se trenutno vrši kriminalistička obrada, te će tokom dana biti predan Tužilaštvu na daljnje procesuiranje.