Akcija SIPA-e
0

U Velikoj Kladuši uhapšena jedna osoba zbog krivotvorenja dokumenata

S. Š.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Velike Kladuše realizovali operativnu akciju "Cezar", u sklopu koje je pretresena jedna lokacija i uhapšena jedna osoba.

Jedna osoba je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Krivotvorenje službene isprave" propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Uhapšeni će u toku dana biti proveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonskom roku biti predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona u Bihaću.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela, i to notarski pečat, opći poslovni upisnik i forenzičke kopije digitalnih podataka.

Navedene aktivnosti provode se po nalogu Općinskog suda u Velikoj Kladuši i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona u Bihaću i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.