Obustavljen saobraćaj na putu M-17
0

U sudaru tri automobila i kamiona povrijeđeno sedam osoba

ZEDA
Na magistralnom putu M-17, lokalitet Janjićka Ada kod Zenice, u višestukom sudaru tri putnička automobila i teškog kamiona šlepera sedam osoba zadobilo je višestruke povrede.

Sve povrijeđene osobe odmah su prebačene na Urgentni odjel Kantonalne bolnice Zenica gdje su im dežurne medicinske ekipe ukazale pomoć.

Prema prvim informacijama svi povrijeđeni nalaze se van životne opasnosti, saopćili su nam iz Kantonalne bolnice Zenica.

Povrede su zadobili putnici u automobilu WV Vento - Sabiha Halilović (1981), Salko Halilović (1975) i dva dječaka S.H. i S.H. (2001), svi iz Travnika. U udesu su povrijeđeni i Esad Pobrić (1985), Abdurahman Bečirović (1960) i Suad Hasandedić (1951), svi iz Mostara, koji su bili u putničkom automobilu Škoda Octavia.

U ovoj saobraćajnoj nesreći najteže povrede je zadobio jedan od dječaka. On je zadobio teške tjelesne povrede sa prijelomom natkoljenice i znakovima potresa mozga. Vozač automobila Octavia Abdurahman Bečirović je takođe dovezen u bolnicu sa znakovima potresa mozga, dok kod ostalih dovezenih sa prvim trijažnim pregledom nisu klinički uočeni znakovi povreda.

Do ove nesreće je došlo ponovno zbog neprilagođene brzine na ovoj dionici magistralnog puta M-17. U nesreći su učestvovala tri putnička automobila i jedno teretno vozilo; i to Škoda Octavia, WV Vento A69-T-053, teški kamion šleper za prevoz balvana koji je u vlasništvu preduzeća "Mišković" i kojeg je vozio Ibrahim Trako, te automobil Citroen koji je najmanje oštećen.

Do završetka policijskog uviđaja saobraćaj na ovom putnom pravcu je bio totalno obustavljen. Istražne radnje vezane za ovu nesreću su u toku.