Crna hronika
76

U Studentskom domu u Nedžarićima ponovo napadnut Mirza Zulić

Piše: E. F.
Studentski dom u Nedžarićima (Foto: Klix.ba)
Studentski dom u Nedžarićima (Foto: Klix.ba)
U Studentskom domu u sarajevskom naselju Nedžarići danas je došlo do nove tuče. Naime, desetak minuta prije dva sata u Domu je ponovo napadnut student Mirza Zulić koji je u sinoćnjem napadu dobio žestoke batine prije nego što je u odbrani povrijedio jednoga od napadača.

Kako Klix.ba saznaje, organizator napada na Zulića zbog navodnih dugova bio je Adnan Hodžić i upravo je on danas ušao u Dom te žestoko nasrnuo na Zulića. Počeo ga je udarati pesnicama i prijetiti mu i to pred mnogo svjedoka.

Na sreću, pribranost u tom trenutku zadržao je recepcioner objekta pa je odmah pozvao policiju. Brzom reakcijom Hodžić je razdvojen od Zulića, a po dolasku policije on je uhapšen.

Emir Kadrić, direktor Studentskog centra, za Klix.ba je kazao kako se zapravo današnjom tučom nastavio jučerašnji obračun u kojem je ubodnu ranu u predjelu abdomena zadobio S. J.

"To je sve završeno, jedino što mi možemo jeste da izbacimo problematične stanare iz doma, što ćemo i uraditi", kazao je Kadrić.

U sarajevskoj policiji saznajemo da su zaprimili dojavu o novom incidentu u Studentskom domu te da je policija odmah intervenisala kako bi situaciju stavila pod kontrolu.

Jedan od korisnika ovoga Doma koji nije želio otkriti svoj identitet kazao je za Klix.ba kako je ponašanje rukovodstva Doma skandalozno te da će studenti od MUP-a KS tražiti poduzimanje ozbiljnih sigurnosnih mjera prema ovoj ustanovi.

"Neko nas mora zaštiti, jer više se ne radi o tome ko je kriv, već ko će biti taj nesretnik iz Doma koga će neko ubiti samo jer je iz Studentskog doma Nedžarići", istaknuo je on.