Crna hronika
269

Tri osobe uhapšene zbog napada na muškarca u Studentskom domu u Nedžarićima

Piše: E. F.
Studentski dom u Nedžarićima (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Studentski dom u Nedžarićima (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tri osobe koje su osumnjičene za učešće u tuči i sinoćnji napad na S. J. (36) kojem je nanesena ubodna rana nožem na četvrtom spratu Studentskog doma u Sarajevu ,privedene su u prostorije sarajevske policije, saznaje Klix.ba.

Naime, do incidenta je došlo sinoć u večernjim satima kada su stanara doma napale četiri osobe koje navodno ne stanuju u Studentskom domu. Navodno, došli su u dom kako bi od jednog mladića tražili novac koji im duguje. Uslijedio je krvav obračun.

"Recepcija Studentskog doma je dopustila da se to desi i po ko zna koji put studenti ovoga doma su prepušteni sami sebi", kazao je ranije za Klix.ba jedan od zabrinutih studenta.

Povrijeđeni je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

"Pacijent je zadobio ubodnu ranu u predjelu abdomena pa je zadržan na Klinici za abdominalnu hirurgiju na daljnjem liječenju", kazala je za Klix.ba Muamera Šehić, glasnogovornica KCUS-a u Sarajevu.

No, u tuči koja je izbila tom prilikom povrijeđene su još tri osobe, a svima je pomoć ukazana na Kliničkom centru u Sarajevu gdje su i zadržani na liječenju.

Povrijeđeni D. M. (29) zadobio je kontuzije ruke te je zbog toga smješten na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, kao i T. S. (27) kod kojeg su konstatovane kontuzije glave i ruku. Z. M. je zadobio frakturu nosa i povrede lica te je smješten na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju.