Crna hronika
26

Novi detalji incidenta u Studentskom domu: Nije zboden stanar doma

Piše: N. N.
Foto: Feđa Krvavac
Foto: Feđa Krvavac
U sinoćnjem incidentu koji se desio u Studentskom domu u Nedžarićima jedna osoba je teže povrijeđena nakon što je ubodena u predjelu stomaka. Ipak, ne radi se o stanaru studentskog doma.

Svi detalji sinoćnjeg događaja još uvijek nisu poznati ni upravi doma, a policija je u jutarnjim satima završila uviđaj te nastavlja istražne radnje.

Do incidenta je došlo sinoć i to na četvrtom spratu Studentskog doma u Nedžarićima. Sami detalji o tome kako je incident počeo još uvijek nisu poznati. Emir Kadrić, direktor Studentskog centra Sarajevo, kaže za Klix.ba kako postoji mogućnost da se radi o nekoj vrsti trgovine ili utjerivanja dugova, prilikom čega je došlo do sukoba.

Klix.ba saznaje da zbodeni S. J. (1979) nije student, već osoba koja je ušla u Studentski dom kao gost. Od studenata saznajemo i verziju prema kojoj su gosti bili u jednoj sobi na četvrtom spratu, a do incidenta je došlo kad su gosti zasmetali jednom od stanara doma.

Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS, kaže da je sinoć do incidenta došlo između Z. M. (1995) iz Bihaća s jedne strane i P. M. (1986), T. S. (1988) i S. J. (1979) koji su nastanjeni u Sarajevu i koji nisu stanari doma. Z. M. je oštrim predmetom nanio tjelesne povrede S. J. čiji stepen još nije utvrđen. Prije toga Z. M. je pretučen te je zadobio lakše povrede glave i lica. Sve osobe su lišene slobode u toku noći.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Gosti koji su ušli u Studentski dom uredno su se prijavili i na recepciji ostavili lične dokumente, a policija ih je uhapsila neposredno nakon incidenta.

Emir Kadrić kaže za Klix.ba kako je danas održao sastanak sa ministrom obrazovanja, nauke i mladih KS Elvirom Kazazovićem te je zaključeno da se traži pojačani angažman policije u blizini studentskih domova. Napominje da kad god policija češće obilazi studentski dom ne bude incidenata.

Armin Milak, predsjednik Udruženja studenata Studentskog centra u Sarajevu, kaže za Klix.ba kako će tražiti sastanak s policijom na kome će pokušati dogovoriti pojačano prisustvo policije u blizini domova.

Iz Studentskog centra napominju da je ova institucija poluotvorenog tipa te da je nemoguće zabraniti posjete i ulaske u studentske domove. Za posjete su propisane procedure koje su u ovom slučaju ispoštovane, a u domu postoji i videonadzor.

Direktor Kadrić kaže da će svi stanari koji su učestvovali u tuči biti sankcionisani.