Crna hronika
6

U saobraćajnoj nesreći kod Mostara povrijeđena jedna osoba

Klix.ba
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Teška saobraćajna nesreća dogodila se sinoć oko 20:00 sati na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Sutina sjeverno od Mostara. Jedna osoba je povrijeđena.

U ovoj saobraćajnoj nesreći učestvovala su dva automobila Audi A6 i Audi 80. Kako se moglo vidjeti na mjestu nesreće, Audi 80 kome je oštećena prednja lijeva strana sletio je sa magistralne ceste i zaustavio se na obližnjoj pješačkoj stazi.

Prilikom udesa Audi A6 je također sletio sa magistralnog puta, samo sa druge strane ceste, zaustavivši se na zelenoj površini mostarskog gradskog groblja Sutina. Prilikom izlijetanja sa ceste ovaj Audi je udario u saobraćajni znak koji je "isčupao" iz zemlje i zajedno sa betonskim postoljem odbacio tridesetak metara dalje.

Kako je rečeno iz MUP-a HNK, jedna osoba zadobila je lakše tjelesne povrede. Na oba automobila je nastala velika materijalna šteta.

Za vrijeme vršenja uviđaja koji su izvršili službenici PU Mostar saobraćaj na magistralnoj cesti M-17 je bio obustavljen, a vozila su preusmjeravana preko parking prostora gradskog groblja Sutina.