Crna hronika
0

U saobraćajnim nezgodama dva pješaka zadobila teške tjelesne povrede

FENA
Jučer oko 07.45 sati u ulici Maršala Tita kod broja 4, neposredno iza raskrsnice s ulicom Valtera Perića, općina Centar, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede.

Putničko motorno vozilo marke WV "golf II", reg. broj 916-K-581, kojim je upravljao B. E. rođen 1980. godine iz Sarajeva udarilo je i oborilo na kolovoz pješaka T.H., rođena 1948. godine iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (fraktura prvog lumbalnog pršljena) zadobila je pješak T.H. kojoj je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici Sarajevo, gdje je zadržana na daljem liječenju.

O saobraćajnoj nezgodi je obavješten dežurni Kantonalni tužilac Sarajevo, a uviđaj obavili službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

PJEŠAK DŽ.V. ZADOBILA TEŠKE TJELESNE POVREDE

Jučer oko 17.50 sati na raskrsnici ulica X-transverzala-Adija Mulabegovića bb, općina Novi Grad, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom nepoznati motocikl i vozač su udarili i oborili na kolovoz pješaka Dž. V., rođena 1933. godine iz Sarajeva, nakon čaga se nepoznati vozač motociklom udaljio u nepoznatom pravcu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (fraktura lijeve potkoljenice) zadobila je pješak Dž. V., kojoj je ljekarska pomoć ukazana u KCU - prijemno odjeljenje CUM-a, a potom na Klinici za ortopediju i traumatologiju, gdje je zadržana na daljem liječenju.

O saobraćajnoj nezgodi je obavješten dežurni Kantonalni tužilac Sarajevo, a uviđaj su obavili službenici MUP-a Kantona Sarajevo.