Crna hronika
0

Tuzla: Uhapšene četiri osobe zbog krađe zvona

Piše: D. Brkić
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Policijski službenici MUP-a TK uhapsili su četiri osobe koje se dovodi u vezu sa krađom zvona sa zvonika kapele na mjesnom groblju u Breškama kod Tuzle. Nestanak zvona težine 80 kilograma i vrijednosti oko 4.000 KM primijetio je župnik Franjo Martinović, koji je o tome policijske službenike obavijestio u nedjelju popodne.

Uslijedila je brza reakcija, a u službenim prostorijama su počinjenje krivičnog djela priznali: N.Š. (23), D.Š. (29), S.D. (32) i V.B. (17), svi iz Tuzle. Slično kao i kradljivcima sa groblja u Donjem Bistarcu i pomenuta četvorka je otkrivena tako što je otuđeno zvono u dijelovima prodavala otkupnim centrima.

Jedan od prioriteta u radu MUP-a TK za 2012. godinu je suzbijanje krađa u vjerskim objektima. U ovom slučaju, policijski službenici su djelovali veoma brzo, ali nije Odbor HDZ-a Tuzlanskoh kantona, koji se sa zakašnjenjem oglasio u vezi sa krađom zvona s kapele u Breškama.

U vrijeme dok su u HDZ-u BiH pisali saopštenje o eskalaciji napada na vjerske objekte, policijski službenici su uspjeli rasvijetliti još jedno krivično djelo.