Sinoć oko ponoći
0

Tuča i pucnjava u općini Novo Sarajevo

FENA
Dežurni službenik Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo obavijestio je u srijedu, oko 00.20 sati, službenike policije da se u ovoj medicinskoj ustanovi nalaze dvije povrijeđene muške osobe koje izjavljuju da su ih u tuči, nožem povrijedile nepoznate osobe.

Policijski službenici su u prostorijama Zavoda utvrdili da se radi o O.I. rođenom 1981. i O.A. rođenom 1979., oba iz Sarajeva.

Oni su izjavili da su, dok su se kretali ulicom Hasana Brkića, općina Novo Sarajevo, u društvu sa Š.L. iz Sarajeva, fizički napadnuti od tri nepoznate osobe koje su im nanijele povrede.

Š.L., koja je zatečena u prostorijama Zavoda je potvrdila navode imenovanih i izjavila da ih je ona dovezla u navedene prostorije radi pružanja ljekarske pomoći.

O.I. i O.A. su preveženi u CUM Kliničkog centra Koševo gdje je utvrđeno da je O.I. zadobio teške tjelesne povrede u predjelu leđa - toraksa, djelovanjem metka ispaljenog iz vatrenog oružja, a da je O.A. zadobio povredu u predjelu glave.

Oni su medicinski zbrinuti i zadržani na liječenju.

Oko 00.55 sati, iz CUM-a Kliničkog centra Koševo, policija je obaviještena da je u ovu medicinsku ustanovu dovežena osoba s povredama stomaka i šake i da je najvjerovatnije, povrijeđena u istoj tuči u kojoj su povrede zadobili O.I. i O.A.

Utvrđeno je da se radi o J.D., rođenom 1975. iz Sarajeva. Izvršenim ljekarskim pregledom konstaturano je da su mu povrede nanešene upotrebom vatrenog oružja te je medicinski zbrinut i zadržan na liječenju.

Istoga dana, Š.L. je policijskim službenicima pokazala lokaciju u ulici Hasana Brkića, općina Novo Sarajevo, na kojoj se, navodno,dogodio incident.

Pregledom mjesta nisu uočeni tragovi, niti bilo kakvi pokazatelji koji bi potvrdili istinitost njenih navoda.

S obzirom da je Š.L. supruga korisnika ugostiteljskog objekta "Škorpion" koji se nalazi u ulici Zvornička, općina Novo Sarajevo, policijski službenici su izvršili pregled unutrašnjosti ovog objekta i uočili određene tragove koji su ukazivali da je, najvjerovatnije, upravo tu došlo do incidenta.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, nakon čega je izvršen uviđaj tokom kojeg su pronađeni i izuzeti relevantni tragovi koji osnovano ukazuju da su imenovane osobe povrijeđene na tom mjestu i utvrđeno da je izvršen neuspješan pokušaj uklanjanja tragova s ciljem prikrivanja mjesta izvršenja ovog krivičnog djela.

Tokom noći, preduzete su intenzivne mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti predmetnog događaja i identifikacije izvršioca. U jutarnjim satima izvršilac je indiciran i za njim se intenzivno traga.