Ljetno nevrijeme
53

Todorovsku Slapnicu kod Velike Kladuše zabijelio grad: Prizori kao da je pao snijeg usred zime

S. Š.
Kod Velike Kladuše tuča zabijelila Todorovsku Slapnicu (Foto: Facebook)
Kod Velike Kladuše tuča zabijelila Todorovsku Slapnicu (Foto: Facebook)
Todorovska Slapnica kod Velike Kladuše pogođena je danas jakim nevremenom koje je sa sobom donijelo grad.

Kako se može vidjeti na fotografijama koje su objavljene na Facebook stranici "Granični prijelaz Maljevac", Todorovska Slapnica je doslovce prekrivena tučom tako da izgleda kao da je pao snijeg.

Inače, Unsko-sanski kanton je ovog ljeta je među najpogođenijim dijelovima BiH, bar što se tiče olujnog nevremena. Tako je, podsjetit ćemo, prošlog mjeseca superćelijska oluja napravila ogromnu štetu gradovima u Krajini.

Ovog puta informacija o materijalnoj šteti, kao i o šteti na na njivama, nema, ali zasigurno da je ovakvo nevrijeme iznenadilo i "uhvatilo" nespremne stanovnike Velike Kladuše.

Inače, meteorolozi sutra u poslijepodnevnim satima najavljuju stabilizaciju vremena, uz postepeni rast temperaturnih vrijednosti.

Tako će sutra u centralnim i istočnim područjima Bosne prije podne pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. U ostatku zemlje sunčano. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 stepeni Celzijusa.

U srijedu, devetog augusta, jutro će biti pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini uglavnom sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 21 do 27, na jugu do 30 stepeni.