Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nadam se najboljem.Procedure vezane za zaštitu na radu,na ovakim objektima,moraju strogo sprovoditi. Postoji dosta i javašluka među samim radnicima,sve se olako uzima a u pitanju su ljudski životi. Gledao sam na tv inspekcijsku kontrolu na njemačkoj baušteli,inspektor nalazi komad armature koja viri iz betona 7-8 cm i objašnjava poslovođi da to može biti veoma opasno.
Ovo je jedna od rijetkih firmi gdje je sve po zakonu, gdje se radnik postuje, gdje je zastita na radu na vrhunskom nivou, gdje su svi prijavljeni i imaju redovna primanja. Ovo je greska ljudskog faktora, kraniste, i nema te zemlje ni firme i zastite na radu koja moze izbjeci ovakve tragedije. Nazalost ovo je tezak i opasan posao i to je to.
I RAD OD 12 SATI JE PO ZAKONU,,,,,,,
Koliko čujem rade po 12 sati dnevno, svaki drugi vikend imaju slobodan, osim šljemova nikakvu zaštitu ne nose na radu...imaju inžinjere koji pitaju radnike "Može li to ovako ili ćemo ovako"...Ne znam jesu li čili šta slično ovi nehljebi što treba da kontrolišu firme i radilišta?
mos mislit injzinera zastitte na radu ;D ako ga uopste i ima nasa posla
@Jack_Goff ma kakvi,mores bit i tesar a obavljat tu funkciju ;D
@Jack_Goff nemam pojma uglavnom u svijetu se to zaove safety a kod nas injziner zastite na radu
klix kasni samo 14 sati.. bravo na ažurnosti.
... jadni ljudi ;(