Modriča
0

Tri maloljetnice učestvovale u razbojništvu

FENA
Policija je u Modriči protekle noći uhapsila G.C. (1991.), I.Đ. (1990.) i tri maloljetnice, sedamnaestogodišnjakinje, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo razbojništva.

Radi se o maloljetnicama A.A., D.Đ. i R.P, saopćio je u subotu CJB Doboj.

Precizirano je da su maskirane osobe, 27.marta, oko 20,20 sati, izvršile razbojništvo nad V.A. (1940.) i njegovom suprugom V.A. (1947.) iz Dugog Polja, općina Modriča, tako što su pokucali na ulazna vrata kuće i kada je V.A. (1947.) otvorila vrata, nasilno su ušli u kuću, gdje su, upotrebom fizičke snage, vezali supružnike.

Pod prijetnjom upotrebe pištolja, uz upotrebu fizičke snage i udarcima flašom po glavi, od supružnika su tražili novac. Nakon što su otuđili manji iznos novca i mobilni telefon, udaljili su se u nepoznatom pravcu.

Zbog zadobijenih povreda, supružnici su prevezeni u Opštu bolnicu "Sveti apostol Luka" Doboj, gdje je V.A. (1940.) zadržan na liječenju.

Uviđaj su izvršili inspektori Sektora kriminalističke policije CJB Doboj i Policijske stanice Modriča, koji su brzim reagovanjem i preduzimanjem operativnih mjera i radnji identifikovali i lišili slobode izvršioce tog razbojništva.

O navedenom događaju obaviješteno je Okružno tužilaštvo Doboj i Centar za socijalni rad.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, koja se vrši u prisustvu roditelja maloljetnika i socijalnog radnika, uhapšeni će u toku dana, zajedno s izvještajem o izvršenom krivičnom djelu, biti predati u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.