Crna hronika
0

Tragedija u Kaknju: Mladić brutalno ubijen nožem u tuči na glavnoj ulici

Klix.ba
Kakanj
Kakanj
Još uvijek neidentifikovani mladić brutalno je ubijen u Kaknju oko ponoći, nakon tuče u kojoj je učestvovalo više osoba, potvrđeno je za naš portal u MUP-u ZDK.

Policija u Kaknju je prijavu o narušavanju javnog reda i mira dobila 15 minuta nakon ponoći.

Kako nezvanično saznajemo, u sukobu je učestvovalo više mladića, a jedan od njih je ubijen udarcem nožem u grudi, dok je drugi teško povrijeđen.

Glasnogovornica MUP-a ZDK, Aldina Ahmić, kazala je da je u prijavljenom narušavanju reda i mira, koji se dogodio oko ponoći u ulici Alije Izetbegovića u Kaknju, učestvovalo više osoba, te da je prilikom fizičkog obračuna jedan mladić zadobio teže tjelesne povrede, dok je drugi, čiji identitet još nije poznat, smrtno stradao.

Nakon obračuna u centru Kaknja policijski službenici su priveli tri osobe koje sumnjiče da su povezani sa ovim događajem, a uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni kantonalni tužilac, koji je naložio obdukciju i identifikaciju tijela smrtno stradalog mladića.

Glasnogovornica Kantonalne bolnice Zenica, Džanana Hečić, izjavila je da je protekle noći, petnaest minuta iza ponoći na Urgentni blok Kantonalne bolnice Zenica primljen mladić S. Š. sa više ubodnih rana i u veoma teškom stanju.

"Sinoć u 00:15 sanitetskim vozilom u Kantonalnu bolnicu Zenica dovezen je mladić S. Š. u veoma teškom stanju zbog povreda više ubodnih rana na području grudnog koša i vrata straga. Obzirom na prisutno krvaranje u grudnom košu, pacijent je nakon dijagnostičke i terapijske obrade prebačen na Odjel intenzivne njege, a nakon stabilizacije stanja, a zbog težine povreda, pacijent je u pratnji medicinskog osoblja KBZ, dva sata poslije prijema, upućen u Klinički centar Univerziteta Sarajevo", izjavila je Hečić.

Iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona smo dobili informacije da su u sinoćnjoj tuči učestvovale dvije grupe. U prvoj grupi su bili S. Š. i za sada neidentifikovani mladić koji je smrtno stradao od uboda nožem. Portparol kantonalnog tužilaštva Sanjin Kulenović je dodao da su u drugoj grupi koja se sukobila sa mladićima bila tri državljana Makedonije i to muškarac, žena i maloljetno dijete.

Za sada nije poznato šta će biti sa Makedoncima, a više informacija bit će poznato u toku dana.