Crna hronika
0

Tomislavgrad: Motociklista teško povrijeđen u udesu

FENA
Uslijed neprilagođene brzine kretanja došlo je do saobraćajne nesreće u Tomislavgradu između vozila Peugeot i skutera Piaggio.

U ulici Mijata Tomića bb u Tomislavgradu dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedna maloljetna osoba zadobila teže tjelesne povrede.

Naime, uslijed neprilagođene brzine kretanja uslovima propisanim za gradsku vožnju došlo je do udesa između vozila Peugeot registracijskih oznaka 712-T-309 kojim je upravljao A. D. (1981) iz Tomislavgrada i skutera Piaggio bez registracijskih oznaka kojim je upravljao maloljetni A. Đ. (1995), također iz Tomislavgrada, pri čemu je vozač skutera zadobio povrede glave.

Odmah je prevezena u Dom zdravlja Tomislavgrad gdje mu je ukazana ljekarska pomoć nakon čega je prevezen u Kantonalnu bolnicu u Livno na saniranje težih tjelesnih povreda.

Uviđaj na mjestu događaja su obavili djelatnici PU Tomislavgrad, te tom prilikom utvrdili da su na vozilima pričinjene manje materijalne štete, a daljnji operativni rad je usmjeren na rasvjetljavan ove prometne nezgode .