Crna hronika
0

Supružnici "dilali" drogu

FENA
Službenici policije Odjeljenja za narkomaniju MUP-a Kantona Sarajevo su lišili slobode i uz službeni izvještaj predali tužiocu Kantonalnog tužilaštva suporužnike zbog osnova sumnje da su neovlašteno proizvodili i prodavali drogu.

Pripadnici MUP-a KS lišili su slobode S.Z., rođenog 1964. godine u Brezi, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i S.A., rođenu 1972. u Rogatici, nastanjenu u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i prikrivanje.

Postoje osnovi sumnje da je S.Z. od do sada neidentifikovanih osoba nabavljao izvjesne količine heroina, te uz pomoć supruge S.A. čuvao i prepakivao u manje staniolske paketiće u porodičnoj kući u ulici Trebinjska, općina Novi Grad Sarajevo.

Izvršenim pretresom navedene kuće, kao i ličnim pretresom navedenih osoba pronađeno je oko 10 grama heroina, koju je S.A. pokušala sakriti, kao i određena količina novca koja potiče od preprodaja droge, pribor za prepakivanje i mobilni telefon.

Prepakovanu drogu S.Z. i S.A. su prodavali preprodavačima droge među kojima su M.K., K.V. koji su 1. novembra predati Kantonalnom tužiocu.