Crna hronika
66

Supruga nestalog Tarika Mezetovića: Svaki dan očekujemo novu informaciju ili trag

Piše: E. M.
Potraga za 37-godišnjim Zeničaninom Tarikom Mezetovićem nastavljena je i danas duž nizvodnog toka rijeke Bosne, a u potragu je uključeno više timova za spašavanje pod vodom i na vodi.

U razgovoru sa suprugom 37-godišnjeg Tarika Nejrom Mezetović saznali smo da je potraga nastavljena i danas uprkos niskim temperaturama i nepristupačnom terenu.

"U kontaktu sam sa Civilnom zaštitom Zeničko-dobojskog kantona koja me informiše o rezultatima i koje dijelove su pretražili. Danas su na terenu dvije ekipe koje su krenule prema Maglaju, jedna ekipa je Krivaja Zavidovići, a druga je ja mislim neki rafting klub. Kazali su mi da je teren veoma prljav i da je mnogo smeća na obalama Bosne pošto se voda povlači, a moj Tarik je bio u tamnoj odjeći, tako da je otežano samo uočavanje", izjavila je Nejra za Klix.ba.

Vidno potresena sagovornica je istakla da ju je policija informisala da su obavljeni razgovori sa svjedocima te da su im se priče uskladile, što sve ukazuje na to da se Tarik prilikom ulaska u auto okliznuo i pao u korito rijeke Bosne.

"Ja bih voljela da se informacije o potrazi što više objavljuju jer je meni mnogo bitno da javnost što više bude upućena i da su ljudi informisani. Nisu samo u pitanju službe za spašavanje već i građani, pogotovo oni koji žive blizu Bosne, jer svaki dan očekujemo neku novu informaciju ili neki novi trag koji građani mogu uočiti", zaključila je naša sagovornica.

Podsjetimo, 37-godišnji Zeničanin Tarik Mezetović nestao je u noći između petka i subote u Zenici, kada je oko 23 sata iz ugostiteljskog objekta na lokalitetu Ušće krenuo kući. Njegovi prijatelji su pri izlasku iz objekta, sat i po kasnije, ispred objekta vidjeli Tarikov automobil sa otvorenim vozačevim vratima, koja su bila okrenuta prema Bosni.

U akciju Tarikovog pronalaska uključene su brojne spasilačke službe i policijski službenici MUP-a ZDK.