Crna hronika
64

Sudo Lavić optužen za spolni odnos sa djetetom

Piše: E. F.
Suad Lavić
Suad Lavić
Protiv Sude Lavića, direktora "Desete osnovne škole Ilidža", Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo je optužnicu i to zbog sumnje da je počinio krivično djelo spolnog odnosa sa djetetom, saznaje Klix.ba.

Optužnica protiv S.L., kako je saopćeno iz Tužilaštva dostavljena je na potvrđivanje Općinskom sudu u Sarajevu.

Podsjećamo, Lavić je uhapšen 10. juna kada su pripadnici krim-policije FUP-a po naredbi i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo zbog sumnje da je u proteklom periodu zlostavljao jedno dijete radi zadovoljenja svog seksualnog nagona. Nakon okončanja istrage podignuta je i optužnica.

Kako se čini, Lavića su organima gonjenja prijavile njegove kolege koje su primijetile da u specijalne prostorije škole dolazi jedna učenica. Pratili su ga i ubrzo shvatili šta se dešava, s obzirom da je samo direktor imao ključeve pomenute prostorije koja je namještena te ima neprozirne zavjese.

Navodno je u proteklom periodu Lavić policiji prijavljivan u nekoliko navrata i to zbog upućivanja prijetnji te falsifikovanja potpisa.

Školski odbor je navodno namjeravao smijeniti Lavića, ali su se bojali osvete zbog jakih veza direktora, koji je brat Senadina Lavića.

Inače, Lavić je poznat i kao Sudo Lav koji je također pokušao graditi i muzičku karijeru te čije se pjesme i danas mogu naći na internetu.