KCUS
0

Stabilizirano stanje Amele Džindo

Sarajevo-x.com
Amela Džindo, djevojka koja je ranjena u pucnjavi u kladionici "Derby" u sarajevskom naselju Ciglane, trenutno je stabilna, međutim još uvijek je uključena na respiratorne aparate.

"Njeno stanje je trenutno stabilno, međutim situacija je i dalje kompleksna. Djevojka je priključena na respiratorni aparat, no ukoliko sve bude u redu naredna dva dana vjerovatno će aparati biti isključeni", kazala je za Sarajevo-x.com Biljana Jandrić, portparol KCUS-a.

Kako saznajemo u Tužilaštvo Kantona Sarajevo, pljačkaš Č. K. će danas biti predan nadležnom tužiocu na saslušanje, a nakon toga će, prema proceduri, biti razmatrano podnošenje zahtjeva za pritvor.

Napominjemo, u ponedjeljak su dva muškarca ušla u kladionicu "Derby" u sarajevskoj ulici Ciglanska i od radnice Amele Džindo zatražili novac. Nakon kraće rasprave radnica je pucala u jednog pljačkaša, maloljetnog Alen Makaša (1992. godište), koji je od zadobijenih povreda preminuo, dok je pljačkaš Č. K. (1990. godište) pucao u nju i nanio joj teške tjelesne povrede.

Amela Džindo je u bolnicu primljena sa tri prostrijelne rane u predjelu grudnog koša, abdomena i lijeve natkoljenice, te je bila bez pulsa i pritiska. Urađena je hitna dijagnostika i u vrlo kratkom roku izvršena operacija. Njeno stanje je i dalje teško, ali stabilno.