Dokazalo tužilaštvo ZHK
0

Širokobriježanin osuđen na pola godine zatvora za bludne radnje nad maloljetnicom

G. Š.
Općinski sud u Širokom Brijegu
Općinski sud u Širokom Brijegu
Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu osuđen je D.G. je na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci zbog krivično djela bludne radnje počinjenog na štetu maloljetnice iz Širokog Brijega.

Krivnju osuđenog D.G. iz Širokog Brijega dokazalo je Kantonalno tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona u Širokom Brijegu po optužnici koju je u ovom predmetu zastupao tužitelj Josip Aničić.

Tužilac Aničić je navode optužnice dokazao iskazima oštećene, njezine majke, njezinog prijatelja, te psihološkim vještačenjem maloljetnice.

"D.G. je u mjesecu septembru i oktobru 2021. godine, u svojoj i porodičnoj kući oštećene, u Širokom Brijegu, koristio prilike kada je dolazila u njegovu porodičnu kuću i ostajala sama u svojoj porodičnoj kući da zadovoljava svoj seksualni nagon. On je nju u tri navrata hvatao u zagrljaj i dirao po grudima i stražnjici, dok se ona branila i pokušavala istrgnuti iz zagrljaja", stoji u obrazloženju.

Presuda je postala pravomoćna i protiv iste nije dozvoljena žalba, a kako navode iz Kantonalnog tužilaštva u Širkom Brijegu, zbog zaštite interesa djeteta i maloljetnika nisu u mogućnosti iznositi više informacija o predmetu.