Doboj
0

Sinovi ubili oca i njegovo tijelo ostavili kraj puta

FENA
Doboj
Doboj
Dobojska policija uhapsila je braću Milana (1984.) i Mladena (1988.) Jovičića zbog sumnje da su ubili svog oca Gorana Jovičića (1961.) iz mjesta Gornji Pridjel u općini Doboj.

Milan je osumnjičen da je izvršio ubistvo, a Mladen da mu je pružio pomoć nakon izvršenja tog krivičnog djela.

Nestanak Gorana Jovičića prijavila je porodica Policijskoj stanici Doboj 1, 14. augusta.

Prema navodima u prijavi Goran je posljednji put viđen dva dana ranije kada je u prijepodnevnim satima napustio stan, odvezavši se vozilom "audi 100".

Tri dana nakon prijavljivanja nestanka Jovičića, njegovo vozilo pronađeno je području Žepča, u Federaciji BiH.

Provodeći kriminalističku obradu radi rasvjetljavanja okolnosti Jovičićevog nestanka, utvrđeno da ga je iz vatrenog oružja ubio njegov sin Milan, ispred njegove automehaničarske radnje u Donjem Pridjelu, nakon čega je tijelo sakrio.

Zajedno s bratom, očevo vozilo su odvezli i ostavili na lokalitetu Golešnica, općina Žepče.

Potom su prevezli tijelo, ostavivši ga u blizini magistralnog puta u mjestu Komarica, općina Doboj.

Nakon utvrđivanja lokaliteta, kriminalistička policija je 25. decembra pronašla skeletne ostatke muške osobe u odjeći koja odgovara Jovičićevoj u vrijeme njegovog nestanka.

Inspektori Sektora kriminalističke policije CJB Doboj izvršili su uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac tamošnjeg Okružnog tužilaštva, po čijoj naredbi će biti izvršena obdukcija skeleta.

Nakon izvršene kriminalističke obrade Milan i Mladen su u petak navečer, uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima, predati u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj, potvrđeno je iz CJB Doboj.