Istočno Sarajevo
0

Silovatelj Stanko Džorda kćerku udario nogom u glavu

Sarajevo-x.com
Stanko Džorda (50) iz Istočnog Novog Sarajeva, koji je 2007. godine osumnjičen za spolno nasilje nad djetetom i rodoskrnavljenje, uhapšen je i jučer jer je maltretirao maloljetnu kćerku N.Dž. (13) koju je udario nogom u glavu, sapćeno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Maltretiranje djevojčice policiji je prijavila majka djevojčice kazavši da je 11. novembra u 21.30 sati nakon što je došao u stan u kojem žive Džorda počeo udarati 13 – godišnjakinju.

Policija Džordu nije pronašla tu noć, već sutradan, odnosno jučer kada je i uhapšen.

Inače, policija je protiv ovog 50 – godišnjaka prije dvije godine, tačnije 1. augusta 2007. godine, podnijela izvještaj nadležnom tužilaštvu o počinjenim krivičnim djelima spolno nasilje nad djetetom i rodoskrvljenje.

Tada je Džorda bio osumnjičen da je 17 – godišnju pastorku i 11- godišnju kćerku prisiljavao na seksualne odnose, te da ih je u više navrata psihički i seksualno zlostavljao.

Iako je prvo negirao, ginekološkim pregledom 17 – godišnjakinje i 11 – godišnjakinje ustanovljeno je da Džorda s njima imao seksualne odnose. Nakon pregleda Džorda je i priznao da je dva puta imao seksualni odnos sa 17 – godišnjom pastorkom ali je negirao da je imao odnose sa 11 – godišnjom kćerkom.

Međutim, iako je tada priznao da je počinio krivično djelo, te iako je prošlo dvije godine, i trebao je već odavno biti iza zatvorskih rešetaka, Džorda se slobodno šeta po Istočnom Sarajevu i ponovo fizički napada svoju maloljetnu kćerku i suprugu.

"I pored svih dokaza koji su dostavljeni tužilaštvu, te priznanja osumnjičenog da je počinio krivično djelo, bruka je da je Džorda i dalje na slobodi. Toliko o našim pravosudnim institucijama i njihovom radu “, kazao je u izjavi za Sarajevo-x.com izvor iz policije Istočnog Sarajeva koji nije želio da mu otkrivamo identitet.

Inače, 2007 godine slučaj je policiji u Sarajevu prijavila pastorka u pratnji svog biološkog oca. Naime, ona je do 18. jula 2007. godine živjela u kolektivnom centru u Lukavici zajedno sa zlostavljačem, a nakon toga je otišla kod svog oca koji živi na području Kantona Sarajevo. Nakon što je ocu ispričala za zlostavljanje prijavili su cijeli slučaj policiji.