Slučaj zlostavljanja Njemice
0

Sead Makalić: Tužiteljica mi nije dozvolila susret sa Bettinom

Piše: D. Brkić
Sead Makalić
Sead Makalić
Poslije šokantnog otkrića o višegodišnjem monstruoznom zlostavljanju devetnaestogodišnje njemačke državljanke Bettine Signer, u zaseoku Karavlasi i selu Gojčin kod Kalesije, i dalje je pojačano prisustvo policije. Sead Makalić, čovjek koji je službenicima policije dostavio krunske dokaze, ističe kako je danonoćno izložen prijetnjama.

"Zovu me sa nepoznatih brojeva telefona i prijete. Ranije su mi prijetili otmicom djeteta, a sada u većini slučajeva šute kada se javim na mobitel. Marinkovići koji prolaze kroz selo sviraju automobilima kao da su u svatovima, a neki od njih su i verbalno prijetili", tvrdi Makalić.

O provokacijama, kaže on, upoznata je policija, ali im je sugerisano da prijave dostave u PU Kalesija. Sead Makalić kaže kako je jučer bio u Kantonalnom tužilaštvu TK.

"Razgovarao sam sa tužiteljicom od koje sam tražio da mi dozvoli posjetu Bettini. Ona je to odbila i rekla mi je kako je Bettina iz jedne sigurne kuće premještena u drugu i da niko ne smije znati gdje se ona nalazi. Samo sam htio da vidim kako je, je li boljeg zdravstvenog stanja i ništa više", kaže Sead Makalić.

Iz Njemačke se, posredstvom medija, oglasio i Bettinin otac Alfred Signer, koji je za svoju bivšu suprugu Christine, sa kojom ima sedmero djece, rekao da je monstrum. Upravo je nejasna uloga Bettinin majke Christine, koja je za svoju kćer rekla da je dijete zaostalao u razvoju, a isto to je rekla i za stariju kćer Anett, kojoj se izgubio svaki trag. I Anett je, kao majka Christina, bila u bračnoj zajednici sa jednim od Marinkovića, ali joj se poslije razvoda gubi svaki trag. Otac Alfred sumnja na najgore.

Monika Selenet
Monika Selenet
Također, navodi se kako su još dvije Christine kćerke udate za Marinkoviće i da navodno žive u Austriji. Monika Selent, kćerka uhapšenih Milenka i Slavojke Marinković, kaže kako su bračne zajednice sklapane zbog papira. Izjavila je kako se njen otac Milenko razveo od Slavojke i da je na zakonit način oženio Christine.
Inače, Monika, koja kaže da se preziva Selent, udata je za Luku Marinkovića, ali nije objasnila kako njen suprug nosi njeno djevojačko prezime. Ona je priznala kako je tukla Bettine, jer se djeca tuku. 
"Bettine je dobijala batine kao i druga djeca. Mislite da ona ne bi pobjegla da je bila zlostavljana. Pa, kad udarite cuku on pobjegne, a gdje ne bi čovjek", izjavila je Monika Selent. 

U Kantonalnom tužilaštvu navode kako istraga još uvijek traje. Pored SIPA-e, nezvanično se govori kako su i njemačke agencije uključene u cijeli slučaj.