Kantonalni sud Sarajevo
0

'Sarajevskom sjekaču' Seadu Šećeroviću počelo suđenje

Sarajevo-x.com
Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi danas je u sarajevskom Kantonalnom sudu počelo suđenje Seadu Šećeroviću (24), optuženom za pokušaj ubistva Miltijadesa Bećirbegovića.

Nakon čitanja optužnice tužiteljica sarajevskog Kantonalnog tužilaštva Nina Elezar kazala da će Tužilaštvo dokazati da je Šećerović kriv za krivično djelo koje mu se stavlja na teret optužnicom.

Advokat Izet Baždarević, branilac optuženog, u uvodnim riječima je kazao da će prije svega tražiti vještačenje njegovog branjenika na Psihijatrijskoj klinici u Sarajevu kako bi se utvrdilo da li je uopće uračunljiva osoba, te da li je sposoban pratiti suđenje.

Naime, Šećerović je 20. septembra prošle godine u sarajevskom naselju Mojmilo nožem pet puta ubo Bećirbegovića nanijevši mu teške tjelesne povrede opasne po život. Kao motiv za ovaj napad naveo je da ga je Bećirbegović ružno pogledao u tramvaju.

Inače, Šećerović je iz zatvora u Srbiji izašao 16. augusta prošle godine nakon što je odležao dvije i po godine zbog sličnog napada nožem. Od izlaska iz zatvora do 26. augusta prošle godine na području Novog Pazara na sličan način, ubodima nožem u vrat i leđa, napao je još šest osoba nakon čega je pobjegao u Crnu Goru, a potom u BiH.

U Sarajevu je iznajmljivao stan u Ulici Aleja Bosne Srebrene do broja 63, a uhapšen je 22. septembra prošle godine u sarajevskom kafiću "Valentino".

Šećerović je i u Njemačkoj izveo 17 sličnih napada i tamo je osuđen na šest godina zatvora.

Nastavak suđenja zakazan je 2. februar ove godine.