Crna hronika
237

Sarajevo: Roditelji privedeni zbog smrti bebe, komšije šokirane

Piše: E. F.
Kuća u kojoj se desilo ubistvo (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Kuća u kojoj se desilo ubistvo (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Roditelji četveromjesečne bebe koja je ubijena u sarajevskom naselju Švrakino Selo privedeni su u policijske prostorije, a komšije iz ulice prestravljene su viješću za koju su čuli tek jučer.

Kako javlja naša dopisnica, većina komšija je uočila policijske automobile oko porodične kuće u ulici Avde Hodžića na broju 39. Niko ne želi govoriti o onome što se dogodilo. Ipak, saznajemo da para koji se sumnjiči za smrt bebe niko u komšiluku nije poznavao, s obzirom da su u kuću Muamera Deljkovića doselili prije svega nekoliko dana.

Niko nije primijetio ništa čudno u vezi sa roditeljima bebe, ali ono što su nam kazali jeste da je hitnu pomoć u subotu pozvao otac četveromjesečnog dječaka.

Po dolasku hitne pomoći ubrzo je stigla i policija, a onda je otac Eldar izveden iz kuće sa lisicama na rukama. Kako smo saznali, majka Indira u momentu događaja nije bila u kući. Navodno je bila na poslu.

Nakon što je saznao šta se dogodilo u njegovom domu vlasniku kuće u kojoj su Eldar i Indira stanovali je pozlilo. Kako nam je kazala njegova supruga kroz suze, uprkos činjenici da imaju veliku kuću, poslije ovoga nikada više neće izdavati stanove.

"Ljudima jednostavno ne piše na čelu kakvi su", kaže ona.

Podsjetimo, dijete je preminulo u subotu, a tužilac je naredio obdukciju njegovog tijela koja je pokazala da je smrt nastupila nasilnim putem i to usljed teških povreda glave, kazao je za Klix.ba Hamza Žujo, vještak sudske medicine.

Privedeni roditelji su inicijala L.E., rođen 1993. godine i P.I., rođena 1994. godine, nastanjeni u Sarajevu.