Crna hronika
173

Sarajevo: Policajac izazvao udes pa verbalno napao fotoreportera

Piše: E. F.
Policijsko auto učestvovalo u udesu (Foto: Edin Karahusić)
U udesu učestvovalo policijsko vozilo (Foto: Edin Karahusić)
Danas se u sarajevskom naselju Marijin Dvor, tačnije na raskrsnici ispred zgrade Parlamenta BiH, dogodila lakša saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo i jedno službeno policijsko vozilo MUP-a KS.

Na sreću, povrijeđenih nije bilo ali je na automobilu Renault Clio kojim je upravljala žena načinjena manja materijalna šteta.

Međutim, nakon ove saobraćajne nesreće došlo je do sukoba učesnika u saobraćaju i to zbog fotografisanja samoga policijskog vozila.

Napadnut je Edin Karahusić, fotoreporter i RVI, a na njega je nasrnuo policajac koji je učestvovao u nesreći.

Naime, kako je za Klix.ba ispričao sam Karahusić, policajac koji je u civilu u trenutku nesreće vozilo policijski automobil koji je učestvovao u nesreći, ozbiljno mu je zaprijetio kada je vidio da je on događaj zabilježio kamerom svoga mobilnog telefona.

"Kada je vidio da sam uslikao događaj svojim telefonom kao profesionalni fotoreporter jer još uvijek radim kao freelancer, prišao mi je i verbalno me napao. Najprije je nasrnuo na moj telefon i spustio mi ruku", priča Karahusić te dodaje da je policajcu pojasnio da je fotoreporter i pri tome mu pokazao svoju press iskaznicu.

Međutim, to nije pomoglo, pa je policajac počeo da mu govori da slika i ganja kriminalce, a ne njega.

"U jednom trenutku mi je zaprijetio da će mi se osvetiti ako objavim fotografiju nesreće", kazao nam je izrevolitrani Karahusić.

Jednostavno, kako je dodao, nije mogao da vjeruje da ga policajac napada zato što radi svoj posao, a posebno da mu upućuje tako ozbiljne prijetnje.

Nakon svega, policajac je sam pozvao policiju kako bi prijavio udes. No, kako je za Klix.ba rečeno u Operativnom centru MUP-a KS, ova nesreća jeste prijavljena no učesnici u istoj su se "dogovorili".