Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ma daj ljudi odma se digla prasina ko da je nesto bilo a sta je sa dzamijom u banja luci kamenu temeljcu i dzamijom u trebinju..... znamo svi kako hrvati zive u sarajevu i bih cijeloj kada trazite pasao prvo ide svaki hrvat pa tek onda bosanc ili srbin a sad nesto seru sto im je neko ukrao posude iz crkve
Guzi li iko od vas ista?
Kako bi se ovom law svidjelo da u zapadnim zemljama (koje su primile mnogobrojne izbjeglice islamske vjeroispovjesti) čuje kako se poziva na RECIPROCITET - tj. da se zapale sve dzamije? Kako bi se on, kao Musliman, osjećao u tim kršćanskim zemljama?
i ja vjerujem da je ovo samo lopovluk, ni u kakvoj vezi povezan sa ugrozenoscu hrvata u sarajevu. ali izjave tipa @JA, koje nisu bas tako rijetke (da se to cuti u kafani, nemojmo se zavaravati, u trolejbusu, na pijaci, na kraju krajeva i u raji, kroz \"ko fol\" zaje8anciju), daju za pravo hrvatima sarajeva da se osjecaju neugodno, turobno, nezadovoljno, a svoji su na svome. to negiranje hrvatstva(bosnjastvan, srpstva), samo jos vise jaca to neotudjivo pravo izjasnjavanja. stvara se prkos i inat, koji ce uvijek i svaki put pobjedjivati. pa najsladje je ono sto je zabranjeno, ili sto ti neko brani i osporava. hrvati su bili prije rata, u ratu i poslije, i da im sad neko kaze da su bosanski katolici. dobro smijesno, ali mrka je kapa ako @JA i slicni kontaju da ce se to promijeniti.
nabijem vas na ku@ac,idioti znate se samo vrijedjate,razmisljajte pozitivno i ne okrivljujte ostale za vasa sranja ZDRAVO
koji glupan .
hajd sad da vidimo kako funkcionise murija imate ga snimljenog na kameri,nadjite ga !
nek vas ne zamaraju glupi \"bosnjaci\", katolici od grcke rijeci catholique, sto znaci sveopci univerzalan i prema tome ne postoje bosanski, ciganski, svedski, sarajevski, kosovski katolici vec samo katolici. A u BiH Hrvati katolici i muslimani, a istocnije Srbi pravoslavci i muslimani. Teoretski i geneticki tocno, teorija Alijice rahmetli pada u vodu, on je svoj kisik davno potrosio na lupanje gluposti koje i danas zaludeni wanna be arapi ponavljaju Sto je najgore o \"bosanskim katolicima\" se javlja \"bosnjak\" tj nacija koja je izmisljena amandmanom iz 93., da stvar bude meni smijesna xD
Katolicki fasisti pale u Mostaru, Islamski fasisti kradu u Sarajevu.
ovo je vjerovatno djelo nekih narkomana, koji su provalili u crkvu samo iz koristoljublja, ne vjerujem da se radi o vjerskoj mrznji, te vjerujem da je uzrok koristoljublje, kradja da bi se sve to preprodalo i kupili narkotici isl... Da je uzrok vjerska mrznja i netrpeljivost objekat bi bio devastiran, porazbijano, popaljeno, ispreturano, poruseno isl. Zato molim sve komentatore da ohlade glave i prestanu sa nacionalnim, vjerskim i drugim vrstama uvreda... peace :-)
@old town kaže: \'\'Zasto na ovom proustaskom portalu ne napisete da se i džamije u Sarajevu obijaju svakodnevno,i da nema ovo veze sa ugrozenostima Hrvata.Sve su to narkomanska posla\'\' - vidim narkomane, potpis\'o si se na sarajevskoj katedrali velikim crnim slovima.... @security? kaže: \'\'Evo pitanje za \"za ja\": kazes \"katolik oznacava vjeru i nema nikakve veze s nacijom kojoj pripadas!\" - i tu si 100% u pravu, sad mi samo objasni po kojoj si logici Hrvat po nacionalnosti ako si rodjen na teritoriji B&H?\'\' - mislim da je očito da je netko Japanac (pogotovo ako mu je otac Japanac i mati Japanka), bez obzira ako se on rodi u Europi.
ne kazem ja nista. ustav tako odredjuje. nemamo se mi tu sta pitati, cuditi, tumaciti drugacije. ustav decizno kaze da su i hrvati prisutni na BiH terenima. jedno je drzavljanstvo, drugo je narodna pripadnost. u nastavku ustav dalje kaze. \"7. Državljanstvo Postoji državljanstvo Bosne i Hercegovine, koje uređuje Parlamentarna skupština, i državljanstvo svakog entiteta, koje uređuje svaki entitet, pod uvjetom da: a) Svi državljani nekog entiteta su, samim tim, državljani Bosne i Hercegovine. A ti mozes biti indijac to ti garantuje USTAV clan 4.
@security? - a ti smetljaru nacionalisticki sto ti smeta naziv Hrvat, po kojoj si ti logici Bosnjak ako si rodjen u BIH? Sto nisi Bosanac nego se nazivas Bosnjak kao oni iz Sandzaka?
Mislio si na ne-muslimane, a ne na crkve. Imaj m..a pa reci otvoreno! Kako bi bilo da se u ostalim zemljama isto postave? Kako bi se to TEBI svidjelo?
I ko je sada tu nadlezan da tumaci to i da kaze misli li se zapravo na ljude koji su npr. zivjeli u Hr. godinama i imaju to drzavljanstvo automatski naravno, i onda su se nakd preselili u B&H i cine ove grupe koje si pomenuo, i to je OK, ili pak na ljude koji se rode u B&H i samo zato jer to zele - deklarisu se kao gradnjani Hrvatske nacionalnosti? Imas li neki clan o tome zasto bi neko ko se rodi u B&H iz bilo kog razloga trebao uzimati nacionalnost druge drzave tek onako reda radi? (a pogotovo bi to bilo bezveze iz religijskog razloga) Jer ako je tako kako ti kazes - super, od sutra cu da budem Indijanac. Nista lakse i u oduvijek sam ih volio :)